Kuva: Fotolia

Uimahallit ja kuntosaleja avataan senioreille Oulussa

19.02.2021 15:58 - Marja Ollakka

Oulussa uimahallit ja kaupungin tiloissa olevia kuntosaleja avataan 65 vuotta täyttäneille senioreille 24.2. alkaen.

Samoin kaupungin liikuntapaikkoja avataan terapia- ja kuntoutusryhmille sekä liikunta-avustajakortin omaaville 24.2. alkaen. Muutoin Oulun kaupungin koronaan liittyvät suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan 7.3. saakka.

Oulun on edelleen kiihtymisvaiheessa. Tartuntojen määrä on edelleen laskussa, mutta laskuvauhti on hidastunut. Eilen Oulussa tartuntalähteistä kolmannes on ollut tuntemattomasta lähteestä, loput kaveripiiristä, koulusta ja perheestä.

Pääkaupunkiseudulla tartuntatilanne on vaikeutunut ja muuntoviruksen osuus siellä on kasvanut. Alkava Etelä-Suomen hiihtolomakausi aiheuttaa riskin tartuntojen ja muuntoviruksen leviämisestä Pohjois-Suomeen ja Ouluun. Mahdollisten hiihtolomalaisten vierailujen suhteen on Oulussa noudatettava erityistä varovaisuutta. Riskiryhmäläisten kannattaisi välttää vierailuja kokonaan. Myös muiden kannattaisi sallia vain aivan välttämättömät vierailut ja huolehtia silloin korostetusti terveysturvallisuudesta, siis maskien käytöstä, käsihygieniasta ja kahden metrin turvavälien noudattamisesta.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan nuori ikärakenne näkyy rokotusmäärissä

Kilpailut

Uusimmat