Kuva: Fotolia

Kolmen nuoren hengen vaatineen liikenneonnettomuuden tutkinta on edennyt Kestilässä - henkilöauton kuljettajaa epäillään mm. kahdesta kuolemantuottamuksesta

02.02.2021 10:52 - Ari Kettukangas

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena henkilöauton kuljettajan laiminlyötyä liikenneturvallisuuden vaatiman väistämisvelvollisuuden, kahtena kuolemantuottamuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Henkilöauton kuljettajan ajokunnosta saadaan tietoa oikeuskemiallisen tutkimuksen valmistuttua.

Kestilän viikonloppuisen liikenneonnettomuuden tutkinta on edennyt. Lauantai-aamuna klo kymmenen jälkeen Vaalantiellä sattui täysperävaunurekan ja henkilöauton yhteentörmäys, jossa menehtyi kolme nuorta ihmistä. Tuntemattomasta syystä henkilöauto oli ajanut osin vastaantulevien kaistalle ja autojen kuljettajanpuoleiset etukulmat törmäsivät toisiinsa.
Kolarissa menehtyi henkilöautoa kuljettanut mies sekä nais- ja miesmatkustaja. Menehtyneistä kaksi oli Vaalasta ja yksi Oulusta. Täysperävaunurekan kuljettaja ei loukkaantunut törmäyksessä. Tapahtuma-aikaan oli lumipyry, tie oli liukas ja luminen. Muuta liikennettä ei ollut. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena henkilöauton kuljettajan laiminlyötyä liikenneturvallisuuden vaatiman väistämisvelvollisuuden, kahtena kuolemantuottamuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta. Henkilöauton kuljettajan ajokunnosta saadaan tietoa oikeuskemiallisen tutkimuksen valmistuttua.

Lue myös: Kolme nuorta menehtyi henkilöauton ja rekan kolarissa Kestilässä

Kilpailut

Uusimmat