Kuva: Shutterstock

Uusien koronatartuntojen määrä Oulussa kääntynyt lievään laskuun

29.01.2021 17:32 - Marja Ollakka

Tänään 29.1.2021 on Oulussa kello 16 mennessä todettu 7 uutta koronavirustartuntaa, mikä on vähemmän kuin kuluvan viikon useimpina päivinä. Tartuntalähteinä ovat olleen työ, perhe ja tuttavat.

Karanteeniin on tänään asetettu Oulussa 23 henkilöä. Oulussa ei ole tullut tänään ilmi uusia joukkoaltistumisia. The Corner Housessa keskiviikkona 20.1. klo 11-15 vierailleet henkilöt ovat mahdollisesti voineet altistua koronalle. Ravintolassa tuolloin vierailleiden on tärkeää tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi testeihin.

Oulussa on tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä ilmennyt yhteensä 57 uutta tartuntaa. Tämä on kolmanneksen vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan.

Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 304 henkilöä, mikä on neljänneksen vähemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. Joukkoaltistumisia on tullut ilmi kolme, kun viime viikolla niitä samaan aikaan oli 9.

Oulussa koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 93,5. Pohjois-Pohjanmaalla 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 63,3. Ilmaantuvuudet ovat lievässä laskussa.

Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa 5 koronapotilasta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa 8 koronapotilasta. Sairaalahoidon tarpeessa ei ole suuria muutoksia.

Tällä viikolla tullaan ylittämään viime viikon testausmäärä noin 10-20 prosentilla Oulun kaupungin testauspisteissä.

Koronatestiin on tärkeää hakeutua lievissäkin oireissa. Oireettomana testiin ei kuitenkaan pidä lähteä, vaikka olisi altistunut koronavirukselle.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Oulun eteläisen kunnat: Yhteistyöllä vauhtia kuntien kehitykseen

Kilpailut

Uusimmat