Kuva: Fotolia

Laajojen koronarokotusten ajankohta Oulussa ei vielä tiedossa -aluksi rokotetaan koronapotilaita ja koronaepäiltyjä hoitava henkilöstö

14.01.2021 12:20 - Jussi Häkkilä

Oulussa ensimmäisessä vaiheessa rokotetaan koronapotilaiden ja koronaepäiltyjen parissa työtä tekevä terveyshuollon henkilöstö, joiden terveenä ja työssä pysyminen turvaa epidemian hoidon.

Oulussa koronarokotukset annetaan kansallisen rokotejärjestyksen mukaan. Ensimmäisessä vaiheessa rokotetaan koronapotilaiden ja koronaepäiltyjen parissa työtä tekevä terveyshuollon henkilöstö, joiden terveenä ja työssä pysyminen turvaa epidemian hoidon.

Sen jälkeen rokotetaan ne, joille koronaviruksen aiheuttama tauti on seurauksiltaan todennäköisesti kaikkein vaarallisin: ympäri­vuo­ro­kautisessa hoidossa asuvat ikäihmiset ja näiden yksiköiden henkilöstö.

Myös kriittinen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö rokotetaan rajatusti ensimmäisten joukossa, jotta tietyt kriittiset hoidot voidaan turvata.

Toisessa vaiheessa rokotetaan ikäjärjestyksessä ensin 80-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt, sitten 75-79-vuotiaat ja sen jälkeen 70-75-vuotiaat. Heidän jälkeensä rokotusvuorossa ovat alle 70-vuotiaat, joilla on sairaus, joka altistaa erittäin vakavalle tai vakavalle koronavirustaudille.

Vasta tämän jälkeen alkavat kuntalaisten massarokotukset, joissa rokotetaan muu väestö. Vaiheessa kolme rokotetaan siis esimerkiksi muu sote-henkilöstö, opettajat ja asiakaspalvelutyötä tekevät henkilöt sekä kaikki, jotka haluavat rokotteen ottaa. Rokotusten ajankohta, rokotuspaikat ja toteutustapa eivät ole vielä tiedossa.

Lue myös: Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella annettu ensimmäiset koronavirusrokotukset

Uusimmat