Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Koronaviruksen muunnosta ei vielä ole havaittu Oulussa - testimäärät alhaisia

13.01.2021 17:38 - Marja Ollakka

Oulu on edelleen koronaviruksen leviämisvaiheessa. Maailmalla leviävä ja Suomessakin jo todettu erittäin helposti tarttuva koronaviruksen muunnos aiheuttaa Oulussakin varautumisen tarvetta vaikka Oulussa ei vielä toistaiseksi ole yhtään tapausta havaittukaan.  

Tänään 13.1.2021 on Oulussa kello 15.30 mennessä todettu 16 uutta tartuntaa. Tartuntojen määrä on samaa korkeaa tasoa kuin alkuviikostakin. Tartuntalähteinä korostuvat ystävät, tuttavat ja perhe. Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen määrä on noin viidesosa. Karanteeniin on tänään 13.1. asetettu Oulussa 19 henkilöä.

Oulussa on tällä viikolla keskiviikkoon mennessä todettu yhteensä 46 uutta tartuntaa, mikä on hivenen vähemmän kuin edellisellä viikolla samaan aikaan. Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 56 henkilöä, mikä on selvästi vähemmän kuin edellisellä viikolla. Tällä viikolla ei tähän mennessä ole todettu uusia joukkoaltistuksia.

Oulu on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa eikä vuoden vaihteessa alkanut tartuntapiikki osoita vielä luotettavasti laantumisen merkkejä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemian ilmaantuvuus on 66.7 sataatuhatta asukasta kohden. Oulun ilmaantuvuus on 117 sataatuhatta asukasta kohden. Molemmat ilmaantuvuusluvut ovat nousussa.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on viisi koronapotilasta hoidossa. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa seitsemän koronapotilasta. Sairaalahoidossa olevien potilaiden määrässä on pysynyt ennallaan.

Kuluvan viikon maanantaina ja tiistaina on jääty testimäärissä selvästi alle normaaliviikkojen tason, ja jopa alle viime viikon tason. Kaupunki korostaa, että lievissäkin oireissa on tärkeää hakeutua välittömästi testattavaksi.

Oulun kaupungin johtoryhmä linjasi kaikkien nyt voimassa olevien rajoitusten jatkuvan 1.2.2021 asti. Hyvinvointilautakunta päätti jatkaa kaupungin liikuntatilojen ja yleisten tilojen (uimahallit, kirjastot, museot) sulkua 1.2.2021 asti. Perusteina olivat Oulun epidemiatilanne, uuteen korona-muuntovirukseen liittyvä uhka sekä valmisteilla olevat uudet valtioneuvoston ja STM:n linjaukset.

Lue myös: Länsi-Pohjan kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan

Uusimmat