Oulun ammattikorkeakoulu ja Factum Foundation -säätiö kaavailevat AALTOSIILO-tutkimuskeskusta Ouluun

17.12.2020 12:26 - Jussi Häkkilä

Projektipäällikkö Kimmo Paajasta Oulun ammattikorkeakoulusta haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun ammattikorkeakoulu ja espanjalainen Factum Foundation -säätiö aloittavat yhteistyön AALTOSIILO-tutkimuskeskuksen perustamiseksi Ouluun. Säätiö ja joukko arkkitehtejä osti elokuussa Alvar Aallon suunniteleman hakesiilon Oulusta tavoitteenaan muuttaa katedraalimainen betonirakenne uudeksi tutkimuskeskukseksi. Tutkimuskeskus keskittyy teollisen perinnön ja sen ympäristövaikutusten vaalimiseen.

Keskuksessa kehitetään tähän tarkoitukseen tarvittavia laitteistoja ja ohjelmistoja. Tavoitteena on perustaa pohjoismainen yhteistyöverkosto sekä osallistaa toimintaan tahoja, joilla on laaja kokemus pohjoisen ja arktisen alueen teollisen perinnön dokumentoinnista.
Lisäksi tuotetaan digitaalisuutta hyödyntävä tutkimus- ja koulutusohjelma, jossa keskitytään eettisiin, teoreettisiin ja käytännön vaatimuksiin perinnerakennusten säilyttämistä ja kunnostamista varten. Jatko-opiskelijat, tohtorikoulutettavat ja tutkijat voivat työskennellä monitieteellisissä tutkimus- ja koulutushankkeissa maailman johtavien tutkijoiden ja ammattilaisten kanssa.
Arkkitehtuurillisesti merkittävän rakennuksen kunnostamista tuetaan varainhankintakampanjalla. Kunnostustöiden on määrä alkaa keväällä.

Lue myös: Ammattikorkeakouluille viisi miljoonaa tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan

Kilpailut

Uusimmat