Kuva: Mari Korpua

Oulun koronatilanteessa suunta parempaan viime viikkoon verrattuna

09.12.2020 18:07 - Marja Ollakka

Oulu on edelleen koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, mutta keskiviikkona 9.12. vaikuttaa siltä, että uusien tartuntojen määrän kasvussa näyttää tapahtuneen muutos parempaan suuntaan viime viikkoon verrattuna. Tartuntalähteinä korostuvat edelleen työpaikat, ja työpaikoilla kehotetaan noudattamaan voimassa olevia suosituksia erityisen tarkasti.

Tänään keskiviikkona Oulussa on kello 16 mennessä todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa. Lisäksi on tullut esille neljä uutta Stora Ensoon liittyvää ulkomaalaisen työntekijän tartuntaa. Määrä on selvästi vähemmän kuin eilen tiistaina. Tartuntalähteissä nousee esille työ.

Tänään ei Oulussa ole ilmennyt yhtään joukkoaltistumista. Karanteeniin on tänään asetettu 20 henkilöä.

Uusia tartuntoja tällä viikolla keskiviikkoiltapäivään mennessä yhteensä 37. Se on noin kolmanneksen vähemmän kuin viime viikolla tähän aikaan. Karanteenissa on yhteensä 122 henkilöä, ja se on myös noin kolmanneksen vähemmän kuin viime viikolla. Tällä viikolla ei ole todettu joukkoaltistumisia.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa yhdeksän henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on alle viisi koronapotilasta hoidossa.

Lue myös: Vedenpinnat poikkeuksellisen korkealla Oulujoen vesistöalueella - hyydetulvariskiä minimoidaan Oulujokivarressa

Kilpailut

Uusimmat