Kuva: Fotolia

Keski-Pohjanmaalla liikkumisen ja liikunnan edellytykset kunnossa -huolestuttavaa erityisryhmien huomioimisen vähyys

24.11.2020 09:00 - Jussi Häkkilä

Haaga-Helian liikunta-alalla tehdyn selvityksen mukaan Keski-Pohjanmaan liikkumisen ja liikunnan edellytykset ovat kunnossa.

Haaga-Helian liikunta-alalla tehdyn selvityksen mukaan Keski-Pohjanmaan liikkumisen ja liikunnan edellytykset ovat kunnossa. Kartoituksen mukaan Keski-Pohjanmaalla on liikuntapaikkoja asukaslukuun suhteutettuna enemmän kuin muualla Suomessa keskimäärin. Lisäksi kunnissa on meneillään terveysliikuntaan tai hyvinvointiin liittyviä kehittämishankkeita, jotka liittyvät erityisesti liikuntapaikkarakentamiseen sekä elintapa- ja liikuntaneuvontaan.
Koronatilanteen lisäksi huolestuttavaa on kuitenkin erityisryhmien huomioimisen vähyys Keski-Pohjanmaan kuntien liikuntapalveluissa. Vain 76 prosenttia kunnista mainitsee, että liikuntatilojen esteettömyys on huomioitu vähintään tyydyttävästi. Soveltavaa liikuntaa tarjoaa 68 prosenttia kuntia ja tästäkin osuudesta monessa kunnassa soveltava liikunta on hyvin pienimuotoista ja saattanut loppua kokonaan koronatilanteen vuoksi.
Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka liikuntamahdollisuuksia on Keski-Pohjanmaalla runsaasti, kaikkein vaikeimmassa asemassa olevat on unohdettu.
Tällä hetkellä Keski-Pohjanmaan kunnista vain 43 prosenttia tarjoaa kuntalaisilleen liikuntaneuvontaa.

Lue myös: Oulu jälleen isojen kaupunkien ykkönen terveyttä edistävässä liikunnassa

Kilpailut

Uusimmat