Kuva: Mari Korpua

Poliisi valvoo pyöräilijöiden näkyvyyttä tehostetusti

28.09.2020 08:13 - Marja Ollakka

Poliisi valvoo pyöräilijöiden näkyvyyttä tehostetusti tulevina viikkoina koko Oulun poliisilaitoksen alueella. Valvonnan tavoitteena on muistuttaa tiellä liikkujia pimeässä näkymisen tärkeydestä.

Puuttuvasta valosta pyöräilijä voi saada 40 euron liikennevirhemaksun tai kirjallisen huomautuksen. Aiemmin toteutetuissa valvonnoissa on havaittu, että tietoisuus valojen pakollisuudesta ja hyödyllisyydestä oli pyöräilijöillä tiedossa, mutta syystä tai toisesta lamppua ei pimeällä ole ollut mukana. Yleisesti suhtautuminen valvontaa on ollut positiivista ja poliisilta on toivottu kevyen liikenteen valvontaa.

Oulun poliisi tulee tekemään pimeän aikana vastaavanlaista valvontaa pitkin syksyä koko Oulun poliisilaitoksen alueella.

Kesällä muuttunut tieliikennelain 49 § toteaa, että polkupyörää "ajettaessa on käytettävä eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa näyttävää valaisinta ja taaksepäin punaista valoa näyttävää valaisinta, kun ajoneuvoa ajetaan tiellä pimeän tai hämärän aikaan taikka näkyvyyden ollessa sään vuoksi tai muusta syystä huonontunut”. Valoja voi olla useampia ja ne voi kiinnittää joko pyörään tai pyöräilijään. Uusi asia aikaisempaan lainsäädäntöön on se, että pyöräilijän on käytettävä myös takana valoa, jonka tulee olla punainen.

Lue myös: Juhlija yritti sytyttää talon palamaan Ranualla

Kilpailut

Uusimmat