Viiden päivän aikana syynissä olivat erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattaminen, ajoneuvojen kunto, kuorman varmistaminen sekä ylikuormat. Poliisi kirjasi yhteensä kymmenen ajopiirturiin tai kuljettajan ajo- ja lepoaikoihin liittyvää huomautusta tai seuraamusta.
Valvonnan aikana tarkastettiin yhteensä 11 ajoneuvoa. Kolmessa tarkastetussa jätekuljetuksessa oli puutteita. Kahdelta toiminnanharjoittajalta puuttui kokonaan merkintä jätehuoltorekisteriin kuulumisesta. Lisäksi toisessa näistä kuljetuksista oli lieviä puutteita etukäteen laaditussa jätteiden kuljetuksissa vaaditussa siirtoasiakirjassa. Yhdellä kuljetuksista ei ollut kuljetuksen aikana mukana vaadittua todistusta jätehuoltorekisteriin kuulumisesta.
Eniten vuoteen 2021 verrattuna kasvoi myönnettyjen passien määrä ja Oulun poliisilaitos myönsi vuoden aikana n. 76 600 passia, mikä on 90,5 prosenttia enemmän kuin vuonna 2021, jolloin Oulun poliisilaitos myönsi noin 40 200 passia.
Valvonnan aikana Oulun poliisilaitos takavarikoi huumausaineita lähes 250 000 euron arvosta.
Poliisi valvoi raskasta liikennettä tehostetusti Oulussa keskiviikkona 4. toukokuuta 2022. Aamun aikana se määräsi ajokieltoon peräti viidenneksen tarkastamistaan maanajoon tarkoitetusta ajoneuvoista.
Poliisin tietojen mukaan nuoret suunnittelevat yhteenottoa Oulun seudulla. Huoltajien kannattaa katsoa nuorten perään.
Oulun poliisilla on tutkittavana valepoliisitapauksia.
Oulun poliisilaitoksen huumausainerikollisuutta tutkivassa yksikössä on ollut marraskuusta 2021 saakka tutkittavana rikoskokonaisuus, jonka epäillään tapahtuneen Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Esitutkinta on nyt valmistunut, ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan.
Oulun poliisin tietoon on tullut viime aikoina useita autokauppoihin liittyviä petosrikoksia. Tyypillistä tapauksille on, että ostaja on koeajon jälkeen ollut maksavinaan myyjän pankkitilille kauppasumman mutta auton omistuksen siirryttyä ostajan nimiin on ilmennyt, että maksu on peruttu.
Poliisi tutkii Oulussa perjantaina 4.2.2022 tapahtuneita seksuaalirikoksia, joissa uhreina on ollut kaksi alaikäistä tyttöä.
Länsi-Suomen merivartiosto suorittaa vedenalaista etsintää kalustollaan Oulussa Erkkolansillan läheisyydessä sekä Toppilansalmen alueella 20.-23.1.2022. Etsintää tehdään Oulun poliisin pyynnöstä.
Oulun Kaukovainiolla poliisi joutui toissa lauantaina käyttämään virka-asetta virkatehtävän yhteydessä, minkä osalta syyttäjä on tehnyt päätöksen poliisien osalta.
Oulun poliisilaitoksen alueella kirjattiin 12 huumausainerikosta, 14 huumausaineen käyttörikosta ja kolme törkeää huumausainerikosta. Näiden lisäksi valvonnan yhteydessä ilmeni 11 liikennejuopumusta. Poliisi tavoitti valvonnan yhteydessä myös neljä etsintäkuulutettua.
Keskiviikkona 3.11.2021 kello 8-18 Oulun keskustassa näkyy paljon poliiseja, poliisin ajoneuvoja ja pelastushenkilöstöä.
Viikonlopun aikana Oulun seudulla tarkastettiin yhteensä 103 taksia. Seuraamuksia määrättiin 22 kappaletta. Viisi ajoneuvoa määrättiin ajokieltoon.
Oulun poliisi on selvittänyt elokuussa tapahtuneen katalysaattorivarkauksien sarjan, johon on epäiltynä kaksi ulkomaalaistaustaista miestä. Epäillyt ovat tällä hetkellä tutkintavankeina.