Kuva: Fotolia

Puukauppa piristymässä

11.09.2020 12:58 - Jussi Häkkilä

Yksityismetsien hakkuumäärät ovat olleet kesällä hieman kasvussa alkuvuoden heikkouden jälkeen ja hakkuuaikomuksetkin ovat nousseet.

Yksityismetsien hakkuumäärät ovat olleet kesällä hieman kasvussa alkuvuoden heikkouden jälkeen ja hakkuuaikomuksetkin ovat nousseet. Pohjois-Suomen puukauppa piristyi hieman, mutta on edelleen noin neljänneksen edellisvuotta perässä. Pohjois-Suomen yksityismetsistä ostettiin puuta tammi-elokuussa 3 297 000 kuutiota, noin 1,2 miljoonaa kuutiota vähemmän kuin vuosi sitten.

Viestit paperiteollisuudesta ovat olleet Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton mukaan
huolestuttavia. Paperituotteiden kysyntä on romahtanut. Selluntarpeen paperin valmistamiseen ennakoidaan laskevan, mikä vaikuttaa metsänomistajien kuitupuunkin kysyntään. Toisaalta riippuvuus pelkästä paperin tuotannosta on pienentynyt ja kuitupuuta tarvitaan kemiallisessa metsäteollisuudessa muuhunkin tuotantoon. Mekaanisen metsäteollisuuden sahatavaran kysyntä on jatkanut melko vahvana ja vientihinnat ovat edelleen nousseet. Paikoin koronatilanne on lisännyt huomattavasti tee-se-itse rakentamista. Tuoreimmat tilastot näyttävät sahatavarakaupan piristyneen edelleen kesän aikana, myös sahatavaran vientihinnat ovat nousseet alkuvuoden alhaiselta tasolta.

Lue myös: Koneen Säätiö ostamassa osan Sanginjoen ulkometsästä

Kilpailut

Uusimmat