Kuva: Jussi Häkkilä

Oulun Toppilansalmen aallonmurtajalle paikka vainajien tuhkan sirotteluun

28.08.2020 08:13 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunki on rakentanut Toppilansalmen aallonmurtajan kupeeseen pienen vainajien tuhkan sirotteluun mahdollistavan paikan.

Oulun kaupunki on rakentanut Toppilansalmen aallonmurtajan kupeeseen pienen vainajien tuhkan sirotteluun mahdollistavan paikan. Tuhkan sirottelupaikalla on portaat vesirajaan, joilta tuhka on mahdollista sirotella veteen. Kaupungilla on lisäksi edelleen merellä tuhkan sirottelualue. Uusi rannalle rakennettu paikka mahdollistaa tuhkan sirottelun veteen turvallisemmin. 

Merialueelle sirotellaan vuosittain arviolta alle kymmenen vainajan tuhkat. Rannalle rakennetun paikan käyttöasteen odotetaan olevan ainakin aluksi samaa luokkaa. 

Vainajan tuhka on vuoden kuluessa tuhkaamisesta haudattava tai muulla tavoin sijoitettava pysyvästi yhteen paikkaan. Tuhkan sirottelu luontoon tietylle rajatulle alueelle katsotaan yhdeksi paikaksi. Tuhkan hautaamiseen tai sirotteluun maa- tai vesialueelle on oltava aina alueen omistajan tai haltijan suostumus. Se on hyvä hankkia kirjallisena epäselvyyksien välttämiseksi. 

Mikäli tuhka sirotellaan Oulun kaupungin varaamalle merialueelle, erillistä lupaa ei tarvita. Riittää kun tuhkausaikaa varatessa asia ilmoitetaan Oulun seurakuntayhtymän hautausmaan toimistoon. Muuallakin Suomessa on vastaavia paikkoja, joissa vainajan tuhka on mahdollista sirotella vesistöön. 

Lue myös: Hautausmaakierroksia on jälleen tarjolla Oulun kesässä - "kiinnostavia aiheita luvassa"

Kilpailut

Uusimmat