Kuva: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Pohjois-Pohjanmaalla yhä rauhallinen koronaepidemiatilanne -testauksessa silti pitkiäkin jonoja

20.08.2020 11:40 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaalla positiivisia koronanäytteitä on todettu viime viikkoina vain satunnaisesti.

Pohjois-Pohjanmaalla positiivisia koronanäytteitä on todettu viime viikkoina vain satunnaisesti. Näytteenotto on tällä hetkellä ruuhkautunut, sillä testiin ohjataan hakeutumaan matalla kynnyksellä. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri painottaa turvavälien ja hyvän käsihygienian merkitystä koronatartuntojen ehkäisemisessä. Maskin käyttö on tärkeää koronatestiin saavuttaessa.
Viimeisen kahden viikon aikana koko Pohjois-Pohjanmaan alueella on todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa, jotka kytkeytyvät pääosin matkailuun. Yhtä tartuntaketjua selvitellään. Koronatilanne on siis koko maakunnassa varsin rauhallinen ja tartuntariski tällä hetkellä vähäinen.
Koronatestaus on kuitenkin ruuhkautunut, sillä Nordlabiin saapuu testattavaksi päivittäin yli 2000 näytettä. Testauskapasiteettia on pystytty kesän aikana nostamaan jo 1600:een näytteeseen päivässä, mutta tämä ei ole riittänyt kaikkien saapuvien näytteiden analysointiin.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi suosituksen maskien käytöstä viime viikolla. Suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana. Suositus koskee myös Pohjois-Pohjanmaata.

Terveydenhuoltokuntayhtymä Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Viimeisin tartunta todettiin 20.viime kuuta. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu tähän mennessä 32 koronavirustartuntaa. 

Lue myös: Kemissä altistuttu koronavirukselle kahdessa ravintolassa

Kilpailut

Uusimmat