Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

OYSin sisätilat kartalle - digitaalinen opastusjärjestelmä käyttöön tänään

29.06.2020 09:44 - Marja Ollakka

Oulun yliopistollinen sairaala ottaa käyttöön tänään digitaalisen opastusjärjestelmän. Asiakkaille tarkoitettu palvelu on käytettävissä internetselaimella esimerkiksi kotikoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Sairaalarakennuksissa kulkemista helpottava opaskartta löytyy OYSin nettisivuilta osoitteesta ppshp.fi/kartat.

Opaskartta sisältää OYSin Kontinkankaan kampuksella sijaitsevat rakennukset eli nykyisen päärakennuksen rakennusosat K, N, S ja avohoitotalon G, lastenklinikan L, lasten paviljongin T sekä Medipoliksen M-rakennuksen.

Opastusjärjestelmä on hankittu aluksi kahden vuoden ajaksi. Tänä aikana kerätään käyttökokemuksia digitaalisen kartan hyödyistä talon asiakasopastuksessa ja sisäisessä toiminnassa. Tavoitteena on kartuttaa ymmärrystä, mihin kaikkeen digitaalista karttaa voidaan käyttää ja millaisia ominaisuuksia kartalla olisi hyvä olla. Näiden tietojen pohjalta sairaanhoitopiirissä suunnitellaan opastusjärjestelmän ja digitaalisen sisäkartan tulevaa käyttöä. Mahdollisia kartan soveltamiskeinoja otetaan käyttöön sitä mukaa, kun tekninen toteutus on mahdollista.

Jotta käyttäjän paikantaminen ja sijainnin seuraaminen kartalla olisi mahdollista, täytyisi Oysin nykyiseen rakennuskantaan tehdä oleellisia muutoksia olemassa oleviin bluetooth- tai WLAN-verkkoihin. Nykyisiin kiinteistöihin ei kuitenkaan haluta investoida ainakaan tässä vaiheessa, koska Oysin kiinteistökanta uudistuu seuraavan vuosikymmenen aikana lähes täysin.

Lue myös: Sinilevän määrä lisääntynyt merialueilla ja sisävesillä

Kilpailut

Uusimmat