Kuva: Jari Joutsenniemi

Maanalaisen työturvallisuuden koulutuskeskuksen toteuttaminen alkoi Pyhäjärvellä

02.06.2020 09:48 - Jussi Häkkilä

Henkilö- ja työturvallisuusalan toimijoille ympärivuotista testaus- ja palvelutoimintaa tarjoavan koulutuskeskuksen toteuttaminen Pyhäsalmen kaivokseen on alkanut.

Henkilö- ja työturvallisuusalan toimijoille ympärivuotista testaus- ja palvelutoimintaa tarjoavan koulutuskeskuksen toteuttaminen Pyhäsalmen kaivokseen on alkanut. Maanalainen koulutus-, harjoittelu-, kehittämis- ja innovaatioympäristö on ainutlaatuinen niin valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.

Keskuksessa perehdytään maan alaisen toimintaympäristön turvallisuusmääräyksiin ja -ohjeisiin, joissa korostuvat mm. hälytyksen tekeminen, turvallinen poistuminen ja liikkuminen, turvallinen ajotapa, viestintäjärjestelmien ja suojainten oikeanlainen käyttö.
Maan alla testaukseen, tuotekehitykseen, harjoitteluun sekä koulutukseen käytetään erilaisia kuiluja, periä ja tunneleita.

Henkilö- ja työturvallisuuden harjoitteluun ja koulutukseen maanalaisissa tiloissa on tarvetta laajasti niin julkisilla kuin yksityisilläkin organisaatioilla; palo- ja pelastuslaitoksilla, kaivosyhtiöillä alihankkijoineen, maanalaista rakentamista suorittavilla yrityksillä, energiayhtiöillä, työ- ja paloturvallisuuden teknologiatoimittajilla.
Kaikilla uusilla tai satunnaisesti maanalaisessa ympäristössä työskentelevillä työntekijöillä ei ole aina ammatillista osaamista tai kokemusta toimia turvallisesti kaivosympäristössä.

EAKR-rahoitteisen CALLIO Underground Rescue -hankkeessa toteutettava koulutuskeskus sijoitetaan kaivoksen tiloihin, jossa aktiivinen louhintatoiminta on päättynyt.

Lue myös: 112-päivänä kiinnitetään huomiota turvallisuuteen

Kilpailut

Uusimmat