Elokapina osoittaa jälleen mieltä Kittilän Levillä.
Noin kolmekymmentä mielenosoittajaa esti tänä aamuna Kittilän Levillä kansainvälisen kaivoskonferenssin osallistujien bussin liikkeellelähdön.
Lapin ELY-keskus on antanut lausuntonsa Rupert Exploration Finland Oy:n Sodankylän Ikkarin kaivoshankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta.
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt määräaikaisen ympäristöluvan Terrafame Oy:n kaivoksen uudelle sivukivialueelle ja Rajasuon maankaatopaikalle.
Sotkamo Silver Oy suunnittelee hopeakaivoksensa rikastushiekka-alueen laajentamista sekä malmituotannon ja rikastamon kapasiteetin kasvattamista.
Keminmaalla Elijärven maanalaisessa kaivoksessa paloi eilen iltapäivällä sähkömuuntajatila 300:n metrin syvyydessä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus rahoittaa Laiva Gold Oy:n Raahen Laivakankaan kaivoksen sähkönjakelua ensi kuun loppuun saakka.
Outokummun Kemin kaivoksella kaivoksen ilmanvaihdon lämmitin paloi varhain tänä aamuna.
Litiumhydroksidin tuotantoa Keski-Pohjanmaalla valmisteleva Keliber Oy on neuvotellut rahoitusratkaisun, joka mahdollistaa hankkeen etenemisen rakennusvaiheeseen.
Pyhäjärven Callion toimitusjohtaja Henrik Kiviniemeä haastattelee Jussi Häkkilä.
Centria-ammattikorkeakoulusta täydennyskoulutuksen koulutuspäällikkö Kirsi Vuotilaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun yliopiston PILCCU-hankkeessa ryhdytään etsimään keinoja muuttaa kaivosjätteet ja hiilidioksidi ongelmista kestävän kehityksen ratkaisuiksi.
Teot ovat tapahtuneet viime kuun lopussa Raahessa. Vangitsemis oikeudenkäynti käytiin ilman yleisöä ja sen asiakirjat on määrätty toistaiseksi salassapidettäviksi. Otso Gold hakee yrityssaneeraukseen ja sillä on velkaa 75 miljoonaa euroa.
Kittilän kultakaivoksella työtekijä loukkaantui eilen iltapäivällä jäätyään puristuksiin.
Otso Gold Oy avasi Laivan kultakaivoksen Raahessa uudelleen tällä viikolla.
Kaivinkoneen rikkoutuminen aiheutti vakavan työtapaturman Sodankylässä.