Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Sigrid Juséliuksen säätiön lahoitus mahdollistaa 20 hengityskoneen hankinnan sairaaloihin

22.04.2020 09:25 - Mika Kuki

Jo 20 miljoonaa euroa tänä vuonna lääketieteelliseen tutkimukseen lahjoittanut säätiö teki hengityskoneita varten puolen miljoonan euron lisälahjoituksen koronakriisin myötä. Ensimmäiset laitteet ovat jo perillä osastoilla.

Sigrid Juséliuksen säätiö lahjoittaa puoli miljoonaa euroa kotimaisille sairaaloille hengityskoneiden hankintaan. Lahjoitusvaroin uusia koneita pystyvät hankkimaan Oulun, Helsingin, Kuopion, Tampereen ja Turun yliopistolliset keskussairaalat sekä Maarianhaminan keskussairaala. Säätiö on lahjoittanut tänä vuonna lääketieteelliseen tutkimukseen ennätyksellisen määrän, yhteensä lähes 20 miljoonaa euroa. Säätiön nyt tekemä lisälahjoitus mahdollistaa noin 20 uuden hengityskoneen hankinnan.

- Tilanteen ollessa näin poikkeuksellisen vakava, päätimme tukea myös käytännön potilastyötä ja helpottaa sitä taistelua, mitä lääketieteen ammattilaiset sairaaloissamme käyvät parhaillaan koronavirusta vastaan. Näin säätiö voi tässä tilanteessa sääntöjensä mukaan tukea ja edistää lääketieteellistä tutkimusta, jonka pyrkimyksenä on ihmiskunnalle suurta tuhoa tuottavien tautien vastustaminen, toteaa Säätiön puheenjohtaja Thomas Wilhelmsson.

Vaikka yhteiskunnallinen tilanne on nyt vakava, on Säätiön toimitusjohtaja Jussi Laitinen tyytyväinen, että Säätiö pystyi tarjoamaan sairaaloille apua nopealla aikataululla.

- Koska tilanne sairaaloissa on ollut vaikea, olen erittäin iloinen, että olemme voineet tässä tilanteessa näin nopeasti tarjota tukea kaikkein kriittisimpään tarpeeseen. Ensimmäiset laitteet ovat jo perillä osastoilla, Laitinen kertoo.

Kilpailut

Uusimmat