Kuva: Mari Korpua

Oulu-apu laajenee – ensi viikolla soitetaan yli 70-vuotiaille

03.04.2020 14:37 - Marja Ollakka

Oulun kaupunki yhteistyökumppaneineen on aloittanut tällä viikolla Oulu-avun. Oulu-apu on matalan kynnyksen apua, jolla pyritään turvaamaan oululaisten arjen apu koronasta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi. Apu pyritään turvaamaan erityisesti yli 70-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville. Oulu-apua antavat yhteistyössä Oulun kaupunki, seurakuntayhtymä, asukastuvat ja järjestöt.

Oulu-avun puhelinnumero on 08 558 558 20, ja se on avoinna ma-to klo 8-18 ja pe klo 8-16. Oulu-apu on avoinna myös chatissa ma-to klo 8-21 ja pe klo 8-16. Oulu-apuun liittyvät asiat kootaan osoitteeseen: www.ouka.fi/oulu-apu

Tänä vuonna 80 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille oululaisille on soitettu tällä viikolla ja kartoitettu heidän tilannettaan arjessa pärjäämisen osalta. Tavoitteena on saada henkilökohtainen yhteys kaikkiin tähän ikäryhmään kuuluviin. Ensi viikolla soitot laajennetaan yli 70-vuotiaisiin.

Oulu-avun nimissä soittava henkilö voi olla Oulun kaupungin, seurakuntayhtymän tai Höyhtyän Välkkeen työtekijä tai vanhusneuvoston edustaja.

Oulun kaupungin työtekijä ottaa ikäihmiseen uudelleen yhteyttä, jos ensimmäisessä puhelussa herää huoli hänen selviytymisestään nykyisessä poikkeustilanteessa. Mikäli henkilöä ei tavoiteta soittamalla, Oulun kaupungin sosiaali- ja terveysviranomaiset tarkastavat hänen tilanteensa. Näin toimien varmistetaan, että jokaisen ikäihmisen tilanne pystytään kartoittamaan ja tarvittava tuki järjestämään.

Oulu-apuun kuuluu ikäihmisten tilanteen kartoittamisen ohella ruoka- ja asiointiapua, neuvontaa sekä keskusteluapua ja psyykkistä tukea.

Lue myös: Allas Sea Pool Oulun toteutusaikataulu muuttuu koronaviruksen takia

Kilpailut

Uusimmat