Kuva: Metsähallitus

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kansallispuistoissa sekä muissa retkikohteissa tupia kiinni

26.03.2020 14:53 - Marja Ollakka

Metsähallitus sulkee Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa kansallispuistojen sekä muiden Metsähallituksen hoitamien suosituimpien retkeilykohteiden tupia ja kotia korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Myös kansallispuistojen talvireittien ylläpito on lopetettu tältä talvelta. 

Autio- ja päivätupia sekä kotia suljetaan muun muassa Rokualla, Syötteen alueella, Oulangalla sekä Valtavaaran suojelualueella, Riisitunturin ja Hossan kansallispuistoissa.

Rakennukset lukitaan ja oviin laitetaan ilmoitus käyttökiellosta. Ilmoituksia laitetaan myös reittien lähtöpisteisiin ja muille keskeisille paikoille. Tieto suljetuista paikoista päivitetään Metsähallituksen luontoon.fi-verkkopalveluun kohteiden sivuille.

Pudasjärvellä, Syötteen kansallispuiston alueella kulkevia hiihtolatuja ei enää ylläpidetä. Samoin ei enää ylläpidetä kansallispuiston talviretkeilyreittejä, joita on käytetty mm. pyöräilyyn, lumikenkäilyyn ja erämaahiihtoon. Myös Syötteen kansallispuiston erämaareitin ylläpito on lopetettu tältä talvelta.

Syötteen latupooli ylläpitää edelleen Syötteen matkailualueen ydinalueen latuja. Lisätietoja Syötteen matkailualueen palveluista: https://syote.fi/. Myös Rokuan latupooli ylläpitää edelleen alueen latuverkostoa ja monitoimiuraa.

Kuusamossa Oulangan kansallispuiston erämaareitti on suljettu, samoin Suomussalmella Hossan kansallispuistossa hiihtolatujen ja monitoimireittien ylläpito on lopetettu tältä talvelta.

Metsähallituksen luontokeskukset ovat olleet pääsääntöisesti kiinni jo noin viikon verran. Syötteen luontokeskuksen yrittäjävetoinen Kahvila Korppi on vielä palvellut ulkoilijoita, mutta sulkee ovensa toistaiseksi torstaina 26.3. klo 17. Metsähallituksen Luontopalvelujen asiakaspalvelu toimii edelleen puhelimitse sekä somen ja sähköpostin välityksellä. 

Kaikkien tulee seurata Suomen hallituksen antamia matkustusohjeita- ja määräyksiä ja toimia niiden mukaan. Suosituimpia retkeilykohteita kannattaa välttää eikä maastoon tulisi lähteä liian kauas. Myös luonnossa on syytä muistaa samat terveysviranomaisten ohjeet kuin kaupungeissa ja taajamissa: kanssaretkeilijöihin on pidettävä riittävä turvaväli ja hyvä hygienia on muistettava taukopaikoilla ja retkikohteiden käymälöissä.

Lue myös: Järvien pinnat monin paikoin korkealla ja lähellä tulvarajoja

Kilpailut

Uusimmat