Kuva: Fotolia

Alaikäinen rattijuoppo ajoi traktorin ojaan Pyhäjoella

02.02.2020 10:30 - Ari Kettukangas

Traktorin kuljettajana toiminut 17-vuotias paikkakuntalainen nuori mies puhalsi alkometriin 0,45 milligrammaa litralle. Tuloksen perusteella mies vietiin verikokeeseen ja hänet määrättiin ajokieltoon. Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi havaitsi sunnuntain vastaisena yönä traktorin ojassa Pyhäjoella.
Poliisiauton havaittuaan traktorin vierestä lähti karkuun kaksi nuorta miestä, jotka juostiin kiinni partion toimesta. Heti kohta selvisi, että näistä nuorista ei kumpikaan ollut traktorin kuljettaja, vaan kuljettaja oli edelleen lähistöllä. Poliisikoira sai traktorin luota heti jäljen ja epäilty kuljettaja löytyi makaamasta metsästä n. 50 metrin päästä. Traktorin kuljettajana toiminut 17-vuotias paikkakuntalainen nuori mies puhalsi alkometriin 0,45 milligrammaa litralle. Tuloksen perusteella mies vietiin verikokeeseen ja hänet määrättiin ajokieltoon.
Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.


Alaikäinen kuljettaja jäi myös kiinni Rovaniemellä torstain ja perjantain välisenä yönä. Isoaavantiellä tavoitettu nuori kuljettaja ilmoitti partiolle aluksi väärät henkilötiedot, mutta antoi lopulta oikean nimensä. Tällöin selvisi, että kuljettaja oli vasta 16-vuotias. Nuoren epäillään ottaneen auto luvatta käyttöönsä, joten hänen epäillään syyllistyneen kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, väärän henkilötiedon antamiseen sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen.

Lue myös: Ase paukkui Metsokankaalla Oulussa

Kilpailut

Uusimmat