Kuva: Mari Korpua

Poliisi valvoo turvallisuutta Oulun keskustassa itsenäisyyspäivänä - kulkueella ja mielenosoituksilla vaikutuksia liikenteeseen

05.12.2019 15:03 - Marja Ollakka

Oulun keskustan liikenteessä on poikkeuksellisia järjestelyitä Itsenäisyyspäivänä 6.12.2019 noin klo 16.30 - 19.30 välillä johtuen kulkueesta ja kahdesta mielenosoituksesta. Kulkueet saattavat hetkellisesti ruuhkauttaa liikennettä.

Yksityisautoilua Oulun ydinkeskustassa kannattaa itsenäisyyspäivän iltana välttää, sillä liikenne tulee seisahtelemaan kulkueen ja mielenosoituksien takia.

Poliisille on ilmoitettu yksi itsenäisyyspäivään liittyvää kulkue ja kaksi mielenosoitusta, joiden kellonajat ja reitit on listattu alla. Ajantasaisin tieto kulkueiden etenemisestä päivitetään 6.12. Oulun poliisin Twitteriin.

Klo 17 lähtee liikkeelle Ylioppilaiden soihtukulkue Torinrannasta edeten reittiä Rantakatu - Hallituskatu - kaupungintalo - Hallituskatu - Ratakatu - Kajaanintie - Intiön sankarihaudat.

Klo 17.40 lähtee liikkeelle Oulun ilman natseja mielenosoitus Tiernapatsaalta edeten reittiä Rotuaari - Saaristonkatu - Torikatu - Hallituskatu - kaupungintalo.

Klo 18 lähtee liikkeelle Suomen Kansa Ensin Itsenäisyyspäivän mielenosoitus edeten reittiä Rotuaari - Kirkkokatu - Linnankatu - Lävistäjä - Heikinkatu - Intiön sankarihaudat.

Poliisi huolehtii perustehtäviensä hoidosta myös itsenäisyyspäivänä, jotta jokainen voi juhlia itsenäistä Suomea rauhassa ja turvassa. Poliisin tehtävä on turvata ja kunnioittaa perus- ja ihmisoikeuksia. Siksi poliisi turvaa itsenäisyyspäivänä kaikkien rauhanomaisen kokoontumis- ja sananvapauden toteutumisen.

Mielenosoituksien odotetaan Oulussa sujuvan sovittujen pelisääntöjen mukaan. Jos mielenosoitus vaarantaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta tai estää liikennettä, voi poliisi puuttua tilaisuuden kulkuun.

Lue myös: Kynttilät syttyvät presidenttien haudoilla Helsingissä, Luumäellä ja Nivalassa

Kilpailut

Uusimmat