Kuva: Mari Korpua

Oulu hakee työllisyyden kuntakokeiluun

13.11.2019 09:48 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan hakea mukaan työllisyyden kuntakokeiluun.

Oulun kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan hakea mukaan työllisyyden kuntakokeiluun. Oulu jättää kokeiluun yhteisen hakemuksen Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen ja Tyrnävän kanssa. Kokeilussa kunta vastaa asiakkaaksi ohjatun työnhakijan palveluprosessista ja TE-palveluiden tarjoamisesta.
Tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Erityisesti pyritään parantamaan pidempään työtä hakeneiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien päästyä työmarkkinoille. 
Kokeiluun ohjataan ne työttömät ja työvoimapalveluissa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Lisäksi kuntien asiakkaiksi ohjautuvat kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat ja kaikki maahanmuuttajat, jotka ovat joko työttömänä tai työvoimapalveluissa TE-toimistoissa.
Eduskunta päättää kokeiluun mukaan otettavista kunnista kokeilulain hyväksymisen yhteydessä tämän vuoden loppuun mennessä. 
Työllisyyden kuntakokeilut käynnistyvät ensi keväänä ja kestävät vuoden 2022 loppuun saakka.

Lue myös: Työttömyys jatkoi laskua Lapissa

Kilpailut

Uusimmat