Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli viime kuun lopussa yhteensä 251 682 työtöntä työnhakijaa, 236 enemmän kuin vuotta aikaisemmin.
Oulun kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan lähteä mukaan työllisyyden kuntakokeiluun.
Oulun kaupunginhallitus päätti eilisessä kokouksessaan hakea mukaan työllisyyden kuntakokeiluun.
Pohjois-Pohjanmaan eteläalueen kunnat ovat neuvotelleet hallitusohjelman työllisyyskokeiluun hakeutumisesta ja todenneet, että tällä aikataululla ei ole mahdollista eikä järkevää lähteä hakeutumaan kokeiluun.
Työvoiman saatavuusongelmat koettelevat erityisesti kesäisin, sillä kesäsijaisten rekrytoinnissa on ollut vaikeuksia 60 prosentilla apteekeista. Kolmannes apteekkareista joutuu siirtämään oman lomansa kesäkauden ulkopuolelle paikatakseen lomakauden henkilöstövajetta. Jatkuvaa työvoimapulaa on jopa 30 prosentissa apteekkeja. Kehittyneet lääkehoidot vaativat entistä enemmän lääkehoidon osaajia sekä sairaaloihin että apteekkeihin. Apteekkariliitto ehdottaa ripeitä toimia farmaseuttien koulutuksen lisäämiseksi. Sen mukaan farmaseuttien koulutukseen tulisi suunnata nopeasti uusia resursseja. Valmistuvien määrää voidaan lisätä myös muuntokoulutuksen keinoin.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kokoaman Alueelliset kehitysnäkymät -katsauksen mukaan Pohjois-Pohjanmaan talouden ja työllisyyden odotetaan edelleen kasvavan seuraavan vuoden aikana, vaikka kiihkein nousukausi on vähitellen hellittämässä koko maassa.
Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto on saanut lisärahoitusta Ohjaamo-toiminnan maakunnalliseen koordinointiin yhteensä 215 000 euroa tälle vuodelle.
Lapissa elinkeinoelämä arvioi työvoiman kysynnän ja positiivisen työllisyyskehityksen jatkuvan.
Rovaniemi, Tornio, Kemi, Sodankylä ja Kemijärvi ovat aloittaneet Lapin alueellisen työllisyyskokeilun. Vs. johtaja Tiina Kerästä Lapin TE-toimistosta haastattelee Jussi Häkkilä.
Oulun kaupungin elinkeino- ja työllisyyspalvelut yhdistyvät kesäkuun alusta Elinkeino- ja työllisyyspalvelut -liikelaitokseksi.