Kuva: Jussi Häkkilä

Koskipuhdontietä parannetaan Ylivieskassa

08.11.2019 09:15 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Ylivieskan kaupunki ovat käynnistäneet katu- ja rakennussuunnitelman laatimisen Koskipuhdontielle välille Myllytie - Palkkitie.

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Ylivieskan kaupunki ovat käynnistäneet katu- ja rakennussuunnitelman laatimisen Koskipuhdontielle välille Myllytie - Palkkitie. Lisäksi laaditaan hallinnollinen tiesuunnitelma, jolla Koskipuhdontie lakkautetaan yleisenä tienä välillä Palkkitie-valtatie 27 ja samalla ajoneuvoliikenteen liittymä katkaistaan valtatielle.
Koskipuhdontien eteläpuolelle välille Myllytie-Palkkitie suunnitellaan jalankulku- ja pyörätie osin reunakivellä korotettuna ja osin erillisenä välikaistan taakse. Koskipuhdontien pääsuunta käännetään Palkkitielle. Koskipuhdontielle on esitetty rakennettavaksi hidasteita. Koskipuhdontien valaistus uusitaan välillä Myllytie-Palkkitie.
Katu- ja tiesuunnitelma valmistuvat loppuvuoden aikana. Rakennussuunnitelma valmistuu ensi vuoden alkupuolella. Hanke pyritään toteuttamaan ensi vuoden aikana. Kustannusarvio on noin 400 000 euroa.

Lue myös: Erja Häkkisellä vispilänkauppaa muusikon kanssa

Kilpailut

Uusimmat