Jääsalontien ja Paperitehtaantien liittymäalue uudistetaan Oulussa.
Suunnitelman tavoitteena on parantaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikenneturvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.
Uitonsalmen silta uusitaan nykyiselle paikalleen. Suunnitteluun sisältyvät myös rakennustyön aikaiset liikennejärjestelyt siltapaikalla. Suunnittelun yhteydessä tarkastellaan myös kantatien 58 liikennejärjestelyjä sillan rakentamisen vaikutusalueella Karjalahdentien ja Rantakadun välillä.
Tie suljetaan katu- ja vesihuoltotöiden vuoksi noin neljänviikon ajaksi.
Tavoitteena on, että suunnitelma valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.
Oulun Rautatienkadun ajoneuvoliikenne muuttui eilen tilapäisesti yksisuuntaiseksi välillä Asemakatu-Heikinkatu peruskorjaukseen liittyvien töiden vuoksi.
Työt alkavat Joulukuussa puiden poistolla ja urakan valmistelevilla töillä. Työt kestävät elokuulle 2024.
Oulun kaupunki ja Oulun vesi käynnistävät Nallikarin katujen ja vesihuollon rakennustyön ensimmäisen vaiheen tämän kuun aikana.
Uuden Oulun yliopistollisen sairaalan työmaan läheisyydessä tehdään tämän ja ensi kuun aikana asfaltointitöitä, joista aiheutuu poikkeusjärjestelyjä Kajaanintien suunnasta OYSin piha-alueelle kulkevalle tieosuudelle.
Jokikylän siltaa remontoidaan Haukiputaalla.
Väylä on suljettuna torstaina klo 22 alkaen. Bussiliikenteen ja hälytysajoneuvojen kulku säilyy erikoisjärjestelyin Limingantien kautta. Muu ajoneuvoliikenne keskeytyy korjaustyön ajaksi ja liikkujia pyydetään käyttämään vaihtoehtoisia reittejä.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus aloittaa tiesuunnitelman laatimisen kantatien 86 ja Kaisaniemenkadun liittymäalueen parantamiseksi Ylivieskassa.
Lapin ELY-keskus aloittaa juhannusviikolla Posiolla kiertoliittymän rakentamisen Posiontien-Kuusamontien ja Taivalkoskentien ja Maaninkavaarantien liittymään.
Työt aloitetaan viikolla 22 ja ne jatkuvat marraskuun loppuun asti.
Työt alkavat tulevana sunnuntaina ja kestävät arviolta kuukauden. Siltojen parannustyöt eivät sulje liikennettä, mutta matkan teko voi hidastua, joten liikkumiseen kannattaa varata enemmän aikaa.
Ruutikankaan ampumaurheilukeskuksen liittymän liikenneturvallisuus paranee merkittävästi, kun valtatielle 8 rakennetaan liittymä, jossa on erkanemiskaista, tiekaide sekä valaistus. Kokonaiskustannukset ovat noin 800 000 € ja hankkeen rahoittavat ELY-keskus, Limingan kunta ja Lumijoen kunta.