Oulun Maa- ja kotitalousnaisten vuoden maisemateko -kilpailun maakunnallinen voitto Kuusamoon, kunniamaininta Pudasjärvelle

05.11.2019 11:38 - Jussi Häkkilä

Vuotungin maamiesseuran naisosaston puheenjohtaja Ulla Käkilehtoa haastattelee Jussi Häkkilä.

Oulun Maa- ja kotitalousnaisten vuoden maisemateko -kilpailun maakunnallinen voitto meni tänä vuonna Kuusamoon Vuotungin maamiesseuran naisosaston ja yhteisen kalaveden osakaskunnan työlle vesiruton torjunnassa. Vesiruttoa poistettiin nuottaamalla kahdeksasta yhdeksään tonnia, ja työ jatkuu ensi vuonna.
Hankkeessa selvitetään ja kokeillaan eri tekniikoita sekä poistetun vihermassan hyötykäyttöä mm. maanparannuksessa tai biokaasutuksessa. Vesiruton torjunta on tärkeää juuri Kuusamon alueella, koska laji viihtyy emäksisissä vesissä täyttäen niitä vihermassalla käyttökelvottomiksi. Laji leviää herkästi ympäröiviin vesialueisiin vesiväylien, veneiden ja kalastusvälineiden mukana.
Vuoden maisemateko -kilpailu järjestettiin nyt viidennen kerran. Alueellinen voittaja osallistuu edelleen valtakunnalliseen kilpailuun.
Kilpailussa annettiin myös erityiskunniamaininta Raija Kälkäjälle Pudasjärven Maa- ja kotitalousnaisista aktiivisesta työstä vieraskasvien torjunnan tiedottamisessa, käytännön työssä ja yhteistyössä Pudasjärven kaupungin kanssa.

Palkinnot julkistettiin tänään Oulussa vietettävien Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivien yhteydessä.

Lue myös: Oulun Kaupunginojan varteen laaditaan virkistyskäyttöä tukevaa maisemasuunnitelmaa

Kilpailut

Uusimmat