Kuva: Jussi Häkkilä

Rahoitusta 17:lle ICT 2023 -ohjelman hankkeelle, mm. Ouluun

05.09.2019 12:47 - Jussi Häkkilä

Suomen Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen 17:lle ICT 2023 -ohjelman hankkeelle.

Suomen Akatemian luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta on myöntänyt rahoituksen 17:lle ICT 2023 -ohjelman hankkeelle. Hankkeita rahoitetaan yhteensä noin 9,25 miljoonalla eurolla. Esimerkiksi professori Mika Mäntylä Oulun yliopistosta tekee tutkimusta, joka liittyy ihmisten ja koneiden toimimiseen yhteistyössä ohjelmistokehityksessä. Ohjelmistokehittäjien ajatuksia voidaan analysoida heidän lähdekoodiin kirjoittamistaan kommenteista. Hanke keskittyy lähdekoodissa oleviin ajatuksiin teknisestä velasta. Tekninen velka käyttää taloudellisen velan käsitettä havainnollistamaan ohjelmiston ongelmia, jotka aiheuttavat tarpeettomia kustannuksia. Arvioiden mukaan ohjelmistoteollisuudelle aiheutuvat teknisen velan kustannukset voivat olla useita satoja miljoonia dollareita. Hankkeen tavoitteena on rakentaa luonnollisen kielen käsittelyyn perustuva teknisen velan tunnistin.

ICT 2023 -ohjelma on Suomen Akatemian ja Business Finlandin koordinoima ja rahoittama tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-ohjelma, jonka tavoitteena on syvän tietojenkäsittelyosaamisen kehittäminen ja ICT:n laaja-alaisen hyödyntämisen edistäminen.

Lue myös: Oulun yliopiston kaikki opiskelijavalinnat nyt julkaistu - hakijamäärä kasvoi ICT-aloilla

Kilpailut

Uusimmat