Kuva: Pixabay

Oulun pelialan ammattilaiset huolissaan yrityshautomon tulevaisuudesta

01.08.2019 08:49 - Jussi Häkkilä

Oulun pelialalla ihmetellään Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paason kommentteja liittyen yrityshautomo Oulu Game LABin leikkaussuunnitelmiin.

Oulun pelialalla ihmetellään Oulun ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paason kommentteja liittyen yrityshautomo Oulu Game LABin leikkaussuunnitelmiin. Paaso ehdotti Lab-mallia kehitettävän niin, että se tuottaisi aikaisempaa enemmän yrityksiä. Tämä on aiheuttanut pelialan ammattilaisten piirissä ihmetystä, sillä väitteelle ei ole perusteita. Ammattikorkeakoulun huhtikuisen tiedotteen mukaan yritysmentorit aiotaan vaihtaa pysyviin tuntiopettajiin, toiminta siirtää kulttuurialalta ICT-koulutuksen alaisuuteen ja leikata tuntuvasti pelikehittämiseen liittyvistä opintokokonaisuuksista. Pelialan keskuudessa epäillään toiminnan siirtämistä Linnanmaalle, vaikka virallista päätöstä ei olekaan tehty.
Peliyhteisö ehdottaa, että yrityshautomon toiminta varmistettaisiin sadantuhannen euron vuosittaisella perusrahoituksella, jotta toiminta saataisiin pidettyä vähintään tähänastisessa muodossaan. Summalla saataisiin katettua riittävä määrä henkilökuntaa, ajantasainen laitteisto sekä vuokrat.
Oulun ammattikorkeakoulun syksyllä 2012 käynnistämä Oulu Game LAB on kasvanut seitsemässä vuodessa pienestä pilottikokeilusta kannattavaksi peliyrityshautomoksi ja palkituksi koulutusviennin tuotteeksi. Sen opiskelijat ovat perustaneet kaikkiaan 18 uutta yritystä ja jopa toista sataa on työllistynyt Oulun pelialan yrityksiin.

Lue myös: Uutta buustia nuorten työuralle – Pelifarmi-työkokeilusta lupaavia tuloksia

Kilpailut

Uusimmat