Kuva: Kalajoen satama

Kalajoen sataman liikenne kasvoi

22.07.2019 14:50 - Jussi Häkkilä

Kalajoen sataman tuonti kasvoi tämän vuoden alkupuoliskolla edelliseen vuoteen verrattuna 27 prosenttia 73 391:een tonniin.

Kalajoen sataman tuonti kasvoi tämän vuoden alkupuoliskolla edelliseen vuoteen verrattuna 27 prosenttia 73 391:een tonniin. Vienti kasvoi kolme prosenttia 242 438:aan tonniin. Kokonaisliikenne oli 315 830 tonnia, kasvua kertyi kahdeksan prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Aluskäyntejä oli viime kuun loppuun mennessä 91, 15 enemmän kuin vuosi sitten. Satamayhtiön mukaan liikenne kasvaa tänä vuonna mm. tuulivoimalakuljetusten ansiosta.

Uusi 125:n metrin Länsilaiturin jatko-osa valmistui aikataulun mukaisesti tämän kuun alkupuolella. Toiminnallisesti muutos on merkittävä, sillä entisessä laiturissa ei voinut olla kahta suurta alusta yhtä aikaa. Nyt laivaukset sujuvat nopeammin. Laituri-investointi oli viisi miljoonaa euroa.

Satamayhtiön tavoitteena on päästä toteuttamaan myös sataman väylän syventäminen kymmenen metrin kulkusyvyyteen. Syventämisen suunnitelmat ja kustannusarvio ovat valmiina.

Lue myös: Kokkolan väylän ja sataman syventäminen jatkuvat

Kilpailut

Uusimmat