Kuva: SPEK

Nou hätä! -mestaruus Orimattilaan, hopea Alavieskaan

26.04.2019 08:49 - Jussi Häkkilä

Orimattilan Jokivarren koulu Päijät-Hämeen pelastustoimen alueelta on tämän vuoden NouHätä!-mestari.

Orimattilan Jokivarren koulu Päijät-Hämeen pelastustoimen alueelta on tämän vuoden NouHätä!-mestari. Voittajajoukkueessa kilpailivat Helmi Salo, Julia Heinänen ja Eveliina Koskinen. Hopealle sijoittui Alavieskan yhtenäiskoulu ja pronssille Ylihärmän yläkoulu Kauhavalta. Pelastustaitojen suomenmestaruutta tavoitteli eilen Kuopion Pelastusopistolla 22 joukkuetta, yksi jokaiselta pelastustoimen alueelta. Kilpailussa kasiluokkalaiset mittelivät pelastustaito-osaamisessa ja turvallisuustiedoissa.
Jokivarren koulu on jo peräti kuusinkertainen mestari, ja kaikkiaan NouHätä!-mestaruus on mennyt Orimattilaan seitsemän kertaa.
Voittajajoukkue sai palkinnoksi NouHätä!-kiertopalkinnon, kromatun palomiehen kypärän. Lisäksi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö lahjoitti voittajille 1000:n euron arvoisen turvallisuuspalkinnon. Voittajat palkittiin myös henkilökohtaisesti. NouHätä!-pelastustaitokampanja toteutettiin nyt 23. kerran.

Kolmivaiheisen kilpailun finaaliin selviytyivät alkukarsintojen ja aluekilpailujen 22 parasta kolmihenkistä joukkuetta. Loppukilpailun järjestivät Pelastusopiston päällystö- ja pelastajaopiskelijat opiston harjoitusalueella Kuopiossa.

Loppukilpailu koostui teoriakokeesta sekä neljästä tehtävärastista. Kilpailussa selvitettiin, miten joukkueet pärjäsivät käytännön rasteilla onnettomuus- ja turvallisuusaiheisissa tehtävissä. Kilpailussa koeteltiin kilpailijoiden taitoja mm. tulipalossa ja vesipelastuksessa.

Lue myös: Valtakunnallinen vuoden vapaaehtoinen pelastaja Jari Oikarainen Kuusamosta

Uusimmat