Kuva: Vapaaehtoinen pelastuspalvelu

Valtakunnallinen vuoden vapaaehtoinen pelastaja Jari Oikarainen Kuusamosta

23.11.2018 10:57 - Jussi Häkkilä

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun valtakunnallisen pelastajan ansiomitali ojennetaan Jari Oikaraiselle huomenna Pudasjärvellä.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun keskustoimikunta on myöntänyt vuoden vapaaehtoisen pelastajan arvonimen kuusamolaiselle Jari Oikaraiselle. Oikarainen toimii Kuusamon paikallistoimikunnan puheenjohtajana ja samalla myös johtajana paikallistoimikunnan alueella. Oikarainen on kuluneen vuoden aikana toiminut johtajana useassa etsinnässä menestyksekkäästi.

Erityisesti viimeisimmän vesistöetsinnän yhteydessä lokakuussa erittäin vaikeissa sääolosuhteissa pimeän aikana hän lähti nopeasti liikkeelle vapaaehtoisten kanssa toteuttamaan hätäetsintää Irnijärvellä.

Oikarainen oli itse etsintäveneessä puolenyön jälkeen, kun hän teki havainnon kaatuneen veneen kölistä rantavedessä. Havainnon perusteella hän opasti poliisin koirapartion oikealle alueelle ja auttoi pelastamaan erittäin pahoin kylmettyneen miehen. Poliisiin mukaan pelastuminen tapahtui viime tipassa, sillä poliisikoiran löydettyä kadonneen hän ei enää vastannut puhutteluun ja kärsi vakavasta hypotermiasta. Miehen hengissäselviämisessä Jari Oikaraisen henkilökohtaisella panoksella oli erittäin suuri osuus. 

Lue myös: Kemi ja Tornion edustalla harjoitellaan pimeän ajan meripelastusta

Kilpailut

Uusimmat