Ari Kettukankaan jututettavana tapahtuman vetäjä Ali Koutonen ja maastoajoneuvo-osaston vastaava Kari Marjakangas.
Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokselta päivystävä palomestari Markus Vehkojaa haastattelee Jussi Häkkilä.
Alavieskaan Alavieskantien sillan alapuolelle on muodostunut jääpato koko joen leveydelle.
Rieska-Leader ry:n hallitus on myöntänyt rahoitusta kolmelle yrityshankkeelle sekä neljälle yleishyödylliselle hankkeelle.
Alavieskassa on löytynyt turkiseläinten lintuinfluenssatartunta tarhatuista minkeistä.
Ari Kettukankaan jututettavana yksi tapahtuman puuhahenkilöistä Helinä Koskela.
Rasvamontussa vannotaan tällä kertaa maastoautoilun nimeen kautta kiven ja kannon. Vaikka Jokilaakson Maastoautoilijoiden kalustoilla riittää tehoja tuollaisissa maastoissa, halutaan niillä silti jäädä tahallaan mahdollisimman hyvin kiinni. Haastattelun aikaan alueella oli talven ennätys määrä lunta ja muilla vehkeillä ei meinannutkaan päästä liikkeelle. Runsas ja kevyt lumikin teki silti yllättävän kovan massan autojen alle ja eri tehoisten kamppeiden hevosvoimat ja korkeudet alkoivat olemaan tilanteessa valttia. Lavetilta laskeutui mittelöimään tehojaan mm. Jeepistä ja Unimog maastokuorma-autosta kasattu hirmuinen Land Rover ja ärhäkkä Nissan Patrol. Näytille oli myös tuotu muitakin kamppeita ja projekteja. Ja tämän lisäksi hyvän yhteishengen omaavassa yhdistyksen porukassa jäi vielä suustaankin kiinni :)
Rasvamonttu tilaa tällä kertaa pirssiauton Alavieskaan Kähtävään. Pian paikalle kaartaa valkoinen ja taksikyltillä varustettu uusi mersu. Kuski hymyilee toimittajalle tuttavallisesti, hyppää ulos kuskin paikalta ja tulee paiskaaman lupsakasti kättä. "Minä oon sitten se Kähtävän Simppa!" Toimittaja laittaa kuunnellen ja keskittyneesti hetkeksi silmät kiinni, avaa ne ja tarkistaa sitten kalenterista onko nyt perjantai-ilta? Kyllä se on torstai-päivä, mutta kyseisen kuljettajan ääni tuo mieleen edelleen viikonlopun alkamisen. Suntio Simo!! Sehän on sama mies, joka soittaa Pookin Perjantai-iltaan ja on kertonut alkaneensa ajamaan eläkepäivillä mittariautoa :) Pian paikalle ilmestyy myös hänen työkaverinsa Aaltosen Henna ja Jylkän Jani ja Taksi Ylivieskan ja Alavieskan edustus alkaa olla vahvana. Seuraava elokuva kertookin tästä taannoisesta Alavieskan kellonsoittajasta, jolla on aina ollut seurallinen, palvelualtis ja kaikista liikkuvista koneista kiinnostunut luonne!
Rasvamonttu piipahtaa tällä kertaa kahville SEO-huoltamolla Alavieskassa. Toimittaja on useasti paikanpäällä pysähtyessään katsellut kiinnostuneena pihalla olevia vanhoja Saabeja. Telepatiaako lie, mutta nyt ohjelma saikin kutsun tulla tutustumaan paikallisten Suomen Saab-klubin harrastajien toimintaan. Yksi paikan päällyshenkilöistä on Saabin nimeen vannova Koutosen Ali. Hänen kohdallaan työssä yhdistyy kiinnostus kyseiseen automerkkiin, niiden keräilyyn, rassaamiseen ja myös huoltamo-kahvilan pyörittämiseen. Merkin oma valtava ja harvinainenkin varaosavarasto takaa huoltotöiden onnistumisen myös asiakkaiden menopeleihin. Moni muukin henkilökunnasta harrastaa Saabeja ja kokoelmaa löytyy sekä uudemmista ja vanhemmista malleista. Eli osta Saabbi, mukana tulee pöytä ja kaappi!
Kolme autoa kolaroi eilen iltapäivällä Alavieskassa, mutta kukaan ei loukkaantunut vakavasti.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut lausuntonsa Alavieskan, Kalajoen ja Ylivieskan alueelle kaavaillun Verkasalon tuulivoimahankkeen YVA-ohjelmasta.
Savusauna paloi eilen illalla Alavieskan Linnakalliolla.
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Ylivieskan, Alavieskan ja Kalajoen alueella sijaitsevan Verkasalon tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelman.
Onnettomuuden syytä tutkitaan.
Prokon Wind Energy Finland Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Alavieskaan Hangaskurunkankaalle.
Kunnarintiellä Alavieskassa paloi eilen noin 750 neliömetriä maastoa tulen päästyä leviämään nuotiosta ympäröivään maastoon tuulen vaikutuksesta.