Kuva: Pohjois-Pohjanmaan Sairaanhoitopiiri

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työntekijöihin kohdistunut tietojenkalastelua sähköpostilla

11.04.2019 13:26 - Jussi Häkkilä

Viime päivinä on havaittu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työntekijöihin kohdistunutta tietojenkalastelua sähköpostilla.

Viime päivinä on havaittu Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin työntekijöihin kohdistunutta aktiivista tietojenkalastelua sähköpostilla. Viestit ovat olleet taitavasti tehtyjä ja niiden tavoitteena on ollut kaapata käyttäjän käyttäjätunnus ja salasana. Nyt havaitut kalasteluviestit on lähetetty Kainuun kauppakamariosaston nimissä, mutta sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä huijauksen kanssa.

Toisenlainen tapaus havaittiin tänään aamupäivällä, kun käyttäjä kirjoitti internet-selaimeen google.com osoitteen sijasta goog . com. Tämä johti siihen että käyttäjän koneelle ilmestyi Windows Defender Alert -ilmoitusta jäljittelevä ponnahdusikkuna, jossa pyydettiin soittamaan Windowsin tukeen. Näissä tapauksissa tulee muistaa, että soittaminen ilmoituksessa olevaan numeroon saattaa olla kallista ja kaikki tukipyynnöt tulee tehdä lähtökohtaisesti Tietohallintoon. Monesti huijauksen paljastaa tekstin kirjoitustyyli tai huono suomen kieli. Yllä kuvakaappaus kyseisestä ponnahdusikkunasta.

Lue myös: Poliisi varoittaa väärennetyistä laskuista

Kilpailut

Uusimmat