Kuva: Jussi Häkkilä

Suomen rannikkoalueille valtakunnallinen ja alueelliset tulevaisuusskenaariot ja merialuesuunnitelmat

11.04.2019 09:08 - Jussi Häkkilä

Suomen rannikkoalueille ollaan laatimassa valtakunnallinen ja alueelliset tulevaisuusskenaariot ja merialuesuunnitelmat.

Suomen rannikkoalueille ollaan laatimassa valtakunnallinen ja alueelliset tulevaisuusskenaariot ja merialuesuunnitelmat. Alueellisia tulevaisuuskuvia luonnostellaan huhti-kesäkuussa sidosryhmien kanssa. Suunnittelualueita, joille skenaariot laaditaan, on kolme: Suomenlahti, Saaristomeri ja Selkämeren eteläosa, Selkämeren pohjoisosa, sekä Merenkurkku ja Perämeri. Suunnittelualueiden tulevaisuusskenaariot ja vaikutusarviot valmistuvat elokuussa. Tämän jälkeen valmistellaan yhdessä sidosryhmien kanssa ehdotukset merialuesuunnitelmiksi. Rannikon maakuntien valtuustot päättävät suunnitelmista ehdotuksien pohjalta ensi vuoden keväällä.
Merialuesuunnitelmat ovat Suomen rannikon maakuntien liittojen ja Ahvenanmaan johdolla yhdessä sidosryhmien kanssa muodostettava näkemys merialueen tulevan käytön suuntaviivoista.
EU:n jäsenvaltiot ovat sitoutuneet saattamaan merialueiden ympäristön tilan hyvälle ekologiselle tasolle ensi vuoteen mennessä.

Lue myös: Kalajoen Meriluontokeskus Suomen Keskusvaraamon hoidettavaksi

Kilpailut

Uusimmat