Kuva: Jussi Häkkilä

Poliisi valvoo tehostetusti tällä viikolla mm. suojatiesääntöjen noudattamista

11.03.2019 08:48 - Jussi Häkkilä

Poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti suojatiesääntöjen noudattamista, turvalaitteiden käyttöä, kännyköiden käyttöä sekä muita tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavia tekijöitä.

Poliisi valvoo tällä viikolla tehostetusti suojatiesääntöjen noudattamista, turvalaitteiden käyttöä, kännyköiden käyttöä sekä muita tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavia tekijöitä. Viimeisten kolmen vuoden aikana on kuollut keskimäärin 29 ja loukkaantunut 420 jalankulkijaa vuodessa. Lähes kaksi kolmesta jalankulkijan kuolemantapauksesta ja 90 prosenttia loukkaantumisista tapahtui taajamissa. Kaikista tieliikenteessä menehtyneistä 12 prosenttia ja loukkaantuneista seitsemän prosenttia oli jalankulkijoita. Uhreista joka viides menehtyi suojatiellä. Lisäksi jalankulkijoiden loukkaantumisista yli puolet tapahtui suojatiellä. Suojatiellä menehtyneistä jalankulkijoista yli puolet ja loukkaantuneista noin 35 prosenttia oli 65-vuotiaita tai iäkkäämpiä. Reilu neljännes loukkaantumisista tapahtui lapsille tai nuorille.
Tyypillisimmin tarkkaamattomuus johtuu puhelimen käytöstä ajon aikana. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat ovat arvioineet, että kuolemaan johtaneissa tieliikenneonnettomuuksissa turvavyötä käyttämällä noin joka kolmas olisi pelastunut. Liikenteen valvontaviikon aikana tarkastetaan myös ulkomaalaisten maassa oleskelun edellytyksiä.

Lue myös: Autoilija törmäsi polkupyöräilevään lapseen suojatiellä Rovaniemellä

Kilpailut

Uusimmat