Kuva: Jussi häkkilä

Pohjois-Suomen osaamisen, työllisyyden ja osallisuuden edistämiseen viime vuonna 41,7 miljoonaa

19.02.2019 14:01 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi viime vuoden aikana yhteensä 41,7 miljoonaa euroa Euroopan sosiaalirahaston ja valtion rahoitusta eri organisaatioiden toteuttamille kehittämishankkeille.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi viime vuoden aikana yhteensä 41,7 miljoonaa euroa Euroopan sosiaalirahaston ja valtion rahoitusta eri organisaatioiden toteuttamille kehittämishankkeille. Hankkeissa kehitetään osaamista, parannetaan työllisyyttä ja ehkäistään syrjäytymistä. Myös organisaatioiden kilpailukyvyn, tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamista sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa voidaan kehittää Euroopan sosiaalirahaston tuella.
Viime vuoden aikana Pohjois-Suomessa käynnistyi yhteensä 75 uutta ESR-rahoitteista kehittämishanketta. Lisäksi rahoitusta sai 34 uutta opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnallista hanketta. Tällä ohjelmakaudella eli vuosina 2014-2018 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittamiin hankkeisiin on osallistunut jo yhteensä noin 70 000 henkilöä, joista suuri osa on työttömiä tai työelämän ulkopuolella olevia henkilöitä.  Hankkeiden kehittämistoiminnassa on ollut mukana yli 7000 mikro- ja pk-yritystä.
Merkittävä osa Pohjois-Suomen rahoituksesta kohdentui nuorten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllistymisen edistämiseen.  Hankerahoituksella mm. käynnistettiin nuorten Ohjaamo-toimintaa Muhoksella, Ylivieskassa ja Kemissä. 

Lue myös: Pohjois-Suomessa kasvun kärkenä teollisuus ja matkailu - ELY-keskus rahoitti yritysten kehittämishankkeita noin 29 miljoonalla eurolla viime vuonna

Kilpailut

Uusimmat