Kuva: Fotolia

Pohjois-Suomen AVI kartoittanut yksityisten sosiaalihuollon toimintayksiköiden tilannetta

08.02.2019 11:38 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen AVI on ollut yhteydessä kuntiin ja kartoittanut yksityisten sosiaalihuollon toimintayksiköiden, erityisesti vanhustenhuollon tilannetta.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on ollut yhteydessä kuntiin ja kartoittanut yksityisten sosiaalihuollon toimintayksiköiden, erityisesti vanhustenhuollon tilannetta.
Virasto kehottaa sekä kunnallisia että yksityisiä toimintayksikköjä omavalvonnan keinoin huolehtimaan siitä, että ne kaikkina aikoina vastaavat asiakkaiden palvelutarpeeseen ja varmistavat asiakasturvallisuuden toteutumisen. Kuntia ohjataan myös omalta osaltaan huolehtimaan yksityisten palveluntuottajien toiminnan valvonnasta ja
raportoimaan epäkohdista.
Aluehallintovirasto muistuttaa, että asumispalvelujen järjestämisen lisäksi kuntien tulee huolehtia siitä, että kotiin annettavat palvelut järjestetään asiakkaiden palvelutarpeiden edellyttämällä tavalla. Myös yksityisten kotiin annettavien palvelujen valvonnan ensisijainen vastuu on kunnilla.
Lisäksi sosiaalihuollon henkilöstöllä on ilmoitusvelvollisuus epäkohdista tai epäkohdan uhista toiminnasta vastaavalle henkilölle. Ilmoituksen vastaanottaneen on ilmoitettava asiasta kunnan sosiaalihuollon johtavalle viranhaltijalle. Mikäli epäkohtaa ei korjata, voi ilmoituksen tehdä aluehallintovirastoon. Aluehallintovirasto harkitsee saamansa ilmoituksen jälkeen tarvittavat toimenpiteet.
Huoli vanhusten ympärivuorokautisten toimintayksiköiden hoitajien riittävyydestä ja hoidon laadusta on Pohjois-Suomen aluehallintoviraston alueella lisääntynyt.

Lue myös: Lapin AVI pyytää kuntia tarkastamaan vanhusten yksityiset tehostetut palveluasumisyksiköt

Kilpailut

Uusimmat