Oulu2026-hankkeen kattoteemat julkistettiin - pääotsikkona Kulttuuri-ilmastonmuutos

01.02.2019 17:37 - Marja Ollakka

Oulu2026-hanke julkisti kattoteemat, joihin se perustaa ensivaiheen kultturipääkaupunkihakemuksensa. Samat teemat ohjaavat myös ohjelmahakua, joka avataan kaikille kulttuuritoimijoille 11. helmikuuta. Teemoja ovat työstäneet 20 luovaa neuvonantajaa taiteen ja tieteen eri aloilta. Lähtökohtina ovat olleet luonto, pohjoinen sijainti, yhteisöllisyys ja kaupunkikulttuuri.

Kilpailu käynnistyy kaikille suomalaisille kaupungeille huhtikuussa 2019. Ensimmäinen hakemus jätetään toukokuussa 2020 ja jatkoon valitut saavat yhdeksän kuukautta aikaa parantaa hakemuksiaan. Kisan voittaja on tiedossa 2021.

Kaiken kokoava pääotsikko Oulun hakemuksessa on Kulttuuri-ilmastonmuutos.

Pääotsikon alla on kolme teemaa:

1.Rohkeasti reunalla:

Olemme kaukana kaikesta, silti keskellä kaikkea. Sijaitsemme Euroopan laidalla, silti teemme maailmanluokan taidetta. Teknologinen osaaminen on huippua - taiteessa, liikunnassa ja arjessa.

2. Vastakohtien voima:

Pohjoinen Suomi ja Oulu on vastakohtaisuuksien valtakunta, niin hyvässä kuin pahassa. Moni kokee henkisen ilmapiirin vastakkaisena; toisaalla vallitsee arvokonservatiivisuus, toisaalla boheemi liberaalisuus. Toisaalla syrjäseudut tuntevat jäävänsä kaupungin varjoon.

3. Villisti kaupunki:

Haluamme saada kaupungin kukoistamaan. Tehdä siitä elävä ja helposti lähestyttävä. Siellä on paikkoja taiteilijoille, kansalaisille – piipahtaa, tehdä ja viihtyä.

Oulu2026-teemat julkistettiin perjantain 1. helmikuuta alkaen kello 17 yhtä aikaa Oulussa ja Helsingissä pidetyissä tilaisuuksissa. Helsingin G Livelabissa luovutettiin myös aito oululainen ilmakitara Musiikinedistämissäätiön soitinpankkiin, vastaanottajana säätiön johtaja Hannu Saha.

Kilpailut

Uusimmat