Kuva: OAMK

Oulun ammattikorkeakoulu pilotoi kaikille avointa suomenkielistä digikurssia

08.01.2019 09:06 - Joonas Hepola

Oulun ammattikorkeakoulu pilotoi tulevana keväänä suomenkielistä digiohjauksen peruskurssia, joka toteutetaan kokonaan verkossa.

Digiohjaaja cMOOC (Massive Open Online Course) -kurssi on avoin kaikille on avoin kaikille, mutta se soveltuu erityisesti tieto-, neuvonta-, ja ohjausalalla eri koulutusasteilla tai organisaatioissa toimiville tai alaa opiskeleville. Ilmoittautuminen maalis-toukokuussa pidettävälle ilmaiselle kurssille on parhaillaan käynnissä.

Digiohjaaja cMOOCin tavoitteena on tehdä tunnetuksi digiohjauksen toimintatapoja, prosesseja ja käyttötilanteita. Kurssin jälkeen osallistuja tunnistaa mm. verkossa tapahtuvaan ohjaukseen liittyviä vuorovaikutuksen ja läsnäolon keinoja ja eettisiä pelisääntöjä sekä ymmärtää digiohjaukseen liittyviä tietoturva- ja tietosuojakysymyksiä.

Oulun ammattikorkeakoulu koordinoi vuosina 2018–2020 toteutettavaa Digiohjausta kaikille! -ESR-hanketta. Hankkeen tavoitteena on digitalisaation avulla löytää aidosti uudenlaisia, innovatiivisia keinoja ohjata ja tukea opiskelua sekä urasuunnittelua. Hanke toteutetaan Oulun ammattikorkeakoulun, Oulun yliopiston ja Centria-ammattikorkeakoulun sekä Oulun seudun ammattiopiston yhteistyönä. Mukana yhteistyöverkostossa ovat myös Oulun lukioverkosto, valtakunnallinen Erilaisten oppijoiden liitto ry sekä osaamiskeskus Koordinaatti.

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta. Hanke kuuluu Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 Suomen rakennerahasto-ohjelmaan.

Kilpailut

Uusimmat