Kuva: Jussi Häkkilä

Oulun poliisi tutkii viittä alaikäiseen kohdistunutta törkeää seksuaalirikosta

18.12.2018 11:02 - Jussi Häkkilä

Oulun poliisilaitos tutkii tällä hetkellä yhteensä viittä alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta.

Oulun poliisilaitos tutkii tällä hetkellä yhteensä viittä alaikäiseen tyttöön kohdistunutta törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja törkeää raiskausta. Aiemmin poliisilaitos on tiedottanut yhdestä laajemmasta kokonaisuudesta, jossa rikoksesta epäiltynä on kahdeksan ulkomaalaistaustaista miestä. Lisäksi on tiedotettu myös kahdesta Oulun Tuirassa tapahtuneesta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta, josta toisen epäillään olevan törkeä.

Viimeisin ilmitullut tapaus on marraskuussa yksityisasunnossa tapahtunut törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, jossa uhrina on ollut 15-vuotias kantasuomalainen tyttö ja rikoksesta epäiltynä hieman yli 20-vuotias ulkomaalaistaustainen mies. Mies vangittiin eilen todennäköisin syin epäiltynä näihin rikoksiin.

Lisäksi Oulun poliisilaitos tutkii lokakuussa tapahtunutta törkeää raiskausta ja törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, jossa niin ikään ulkomaalaistaustaisen miehen epäillään syyllistyneen mainittuihin rikoksiin.

Tällä hetkellä tutkintavankeudessa on kymmenen henkilöä. Vaikka puheena olevissa rikoksissa ei näyttäisi olevan yhteyttä toisiinsa, on tämän kaltaisten rikosten viimeaikainen määrä sekä niiden samankaltaiset piirteet poliisin mukaan erittäin huolestuttava asia.

Oulun poliisin tietoon on lisäksi tullut, että ulkomaalaisiin tai siltä näyttäviin on kohdistunut viime aikoina vihapuheita sekä asiatonta ja jopa uhkaavaa käyttäytymistä. Poliisi korostaa, ettei kukaan Suomessa oleskeleva saa joutua aiheettomasti epäilyksenalaiseksi, pilkatuksi tai tuntea oloaan uhatuksi huolimatta edellämainittujen kaltaisista tapahtumista.

Poliisi vetoaa, ettei se joudu selvittelemään ns. viharikoksina tehtyjä rikoksia ulkomaalaistaustaisia kohtaan, vaan saa käyttää senkin ajan törkeiden lapsiin kohdistuneiden rikosten tutkintaan.

Lue myös: Kahdeksas Oulun seksuaalirikoksesta epäilty kiinni Saksassa

Kilpailut

Uusimmat