Liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinto Oulun kaupungin liikuntapalveluille

04.12.2018 10:49 - Joonas Hepola

Oulun liikuntajohtaja Niina Epäilystä haastattelee Jussi Häkkilä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi tänään liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-pääpalkinnon Oulun kaupungin liikuntapalveluille. Palkinnon suuruus on 4 000 euroa. Palkintoperusteluina todetaan, että Oulun kaupungin työ on tärkeää organisationaalisen toiminnan perusrakenteisiin pureutuvaa työtä. Arviointi on erityisen ansiokas, koska se kattaa useita toiminnan eri osa-alueita - palveluiden hinnoittelun, vuorojaon periaatteet ja avustusten laatukriteerit.

Oulun kaupungin liikuntapalveluissa toteutetaan tänä vuonna sukupuoli- ja yhdenvertaisuusvaikutusten arviointi. Liikuntapalvelujen keskeinen tavoite on edistää terveysliikuntaa, hyvinvointiaktiivisuutta ja terveyserojen kaventumista siten, että liikuntapalvelut ovat kuntalaisten käytettävissä iästä, sukupuolesta, varallisuudesta, taidoista tai liikunta-aktiivisuudesta riippumatta.

Piikkarit-tunnustuspalkinto, suuruudeltaan 3 000 euroa, myönnettiin Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitolle Nordic Girls’ Camp -projektista, jolla aktivoidaan 12-20-vuotiaita tyttöjä mukaan amerikkalaiseen jalkapalloon leiritoiminnan kautta. 

Palkinnot jakoi eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho tänään Helsingissä. Opetus- ja kulttuuriministeriö on vuodesta 1995 alkaen myöntänyt Piikkarit-palkinnon liikunnan sukupuolten välisen tasa-arvon ja moniarvoisuuden edistämiseksi.

Lue myös: Raahelle alueellinen Liikkuva koulu-palkinto

Kilpailut

Uusimmat