Kuva: Tulli

Nuuskaa Suomeen salakuljettanut liiga kiinni

20.11.2018 09:35 - Jussi Häkkilä

Tulli tutkii nuuskan salakuljetukseen ja sen levitykseen liittyvää rikoskokonaisuutta, jossa epäillään Suomeen salakuljetetun kuluvan vuoden aikana yhteensä noin 5 000 kiloa nuuskaa.

Tulli tutkii nuuskan salakuljetukseen ja sen levitykseen liittyvää rikoskokonaisuutta, jossa epäillään Suomeen salakuljetetun kuluvan vuoden aikana yhteensä noin 5 000 kiloa nuuskaa. Päätekijäksi epäillään Virossa asuvaa keski-ikäistä miestä. Hänen epäillään järjestäneen salakuljetuksen Ruotsista Naantalin, Turun, Tornion ja Ylitornion rajanylityspaikkojen kautta Suomeen.
Esitutkinnan mukaan nuuskaa on salakuljetettu Suomeen maaliskuusta alkaen useissa satojen kilojen erissä. Salakuljetuksiin on käytetty kaupallisessa liikenteessä olleita kuorma-autoja, asuntoautoja ja pakettiautoa. Tulli takavarikoi esitutkinnan aikana autojen liimattavia rekisteritunnuksia, joiden avulla salakuljettajien epäillään pyrkineen välttämään tullitarkastukset ja nuuskan takavarikoinnin rajanylityspaikoilla. Tulli pääsi virolaisen salakuljetusorganisaation jäljille oman tiedustelunsa avulla. Takavarikoidun nuuskan katukauppahinnan arvioidaan olevan pimeillä markkinoilla noin 380 000 euroa.
Nuuskaa on kaupiteltu lähinnä pääkaupunkiseudulla. Tulli epäilee rikoskokonaisuudessa yhteensä 11:ä henkilöä, joista neljä on ollut vangittuna. Näiden lisäksi tukkukauppiaiksi epäillyt pääkaupunkiseudulla asuvat suomalaismiehet ovat olleet kiinniotettuna. Tapausta tutkitaan törkeinä veropetoksina ja salakuljetusrikoksina.

Lue myös: Tulli epäilee useita henkilöitä nuuskan salakuljetuksesta Ruotsista Suomeen ja törkeästä veropetoksesta

Kilpailut

Uusimmat