Vedenkeittokehotus Oulunsalossa jatkuu

05.11.2018 17:27 - Paavo Törmi

Oulun Veden johtaja Jouni Lähdemäkeä haastattelee Jussi Häkkilä.

Vedenkeittokehotus Oulunsalon Niemenrannan ja Karhuojan alueella jatkuu ensi viikon tiistai-iltapäivään saakka. Vesijohtovedestä otetuissa näytteissä todettiin viime viikolla koliformisia bakteereita. Koliformisten bakteerien esiintyminen juomavedessä on merkki saastumisesta, joten vedessä saattaa olla myös tautia aiheuttavia bakteereita ja viruksia.

Oulunsalon alueelta on otettu ja otetaan vesinäytteitä päivittäin. Tilanteen varmistamiseksi vedestä tutkitaan lisäksi virukset. Virusnäytteiden tulokset valmistuvat ensi viikon alussa.

Oulun Vesi on käynnistänyt verkoston huuhtelut, minkä johdosta vesijohtoverkon paine voi olla normaalia heikompi. Paineenvaihtelun johdosta vedessä voi esiintyä myös saostumia. Vesitorni on poistettu toistaiseksi käytöstä ja tyhjennetty. Tornin allastilat pestään ja desinfioidaan lähipäivinä. Oulunsalon keskustan ja Niemenrannan alueella on yhteensä 11 näytteenottopistettä, joista vedenlaatua tarkkaillaan.

Oulun Vesi on myös järjestänyt veden noutopisteen K-Market Niemenrannan edustalle, josta voi käydä hakemassa talousvettä omaan astiaan. Vettä jaetaan arkisin klo 7-21 ja viikonloppuna klo 8-21.

Lue myös: Oulunsalon Niemenrannan ja Karhuojan verkostovesinäytteistä ei enää löytynyt koliformisia bakteereja

Kilpailut

Uusimmat