Kalajoelle Suomen suurin aurinkopuisto ja energiavarasto

12.10.2018 12:43 - Jussi Häkkilä

Hybrid Power Finland Oy:n toimitusjohtaja Teuvo Raesalmea haastattelee Jussi Häkkilä.

Hybrid Power Finland Oy toteuttaa yhteistyössä Kalajoen kaupungin kanssa
Suomen suurimman aurinkopuiston sekä akkuteknologiaan perustuvan energiavaraston Kalajoen Läntisten alueelle. Aurinkopuisto ja energiavarasto tulevat olemaan osa Suomen ensimmäistä uusiutuvan energian puistoa, joka yhdistää valmistuttuaan useita uusiutuvia energiantuotantomuotoja. Lisäksi alueelle rakentuu tulevien vuosien aikana biojalostamo ja tuulivoimapuisto.

Aurinkovoimala rakentuu lähes 40 000:sta aurinkopaneelista, joiden vuotuinen tuotto vastaa noin 650:n sähkölämmitteisen omakotitalon tai 5000:n kerrostalokolmion vuotuista sähkönkulutusta.

Aurinkopaneelirivistöjen väliin rakennetaan kasvutunneli, jossa voidaan viljellä ja kasvattaa eri kasveja ympäri vuoden. Aurinkopuiston rinnalle rakennetaan Suomen suurin akkuteknologiaan perustuva energiavarasto. Sen avulla aurinkoenergian tuottavuus ja verkon toiminta maksimoidaan. Akustoon varastoitu energia voidaan syöttää verkkoon silloin, kun kulutus on suurinta.

Kalajoelle Hiekkasärkille Marinan alueelle rakennetaan lisäksi EKOKOTA, josta tehdään tutkimus-, testi-, kehittämis-, ja oppimisympäristö sekä safarimatkailua alueen bio- ja uusiutuvan energian kohteisiin. Uusiutuvan energian sekä bio- ja kiertotalouden oppimisympäristössä tullaan hyödyntämään 3D- ja virtuaalitekniikkaa.

Lue myös: Aurinkopaneelit Kalajoen HalpaHallin katolle

Kilpailut

Uusimmat