Kaupunkien henkilöstö huolissaan ympäristöstään

08.10.2018 09:52 - Jussi Häkkilä

Espoon, Helsingin, Jyväskylän, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan keväällä toteuttaman kaupunkien työntekijöiden ympäristöasenteita ja -tietoisuutta luotaavan kyselyn mukaan kaupunkien henkilöstö on huolissaan ympäristöstään.

Espoon, Helsingin, Jyväskylän, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan keväällä toteuttaman kaupunkien työntekijöiden ympäristöasenteita ja -tietoisuutta luotaavan kyselyn mukaan kaupunkien henkilöstö on huolissaan ympäristöstään. Suurin osa vastanneista asetti ympäristönsuojelun talouskasvun edelle, mutta katsoi toisaalta myös, että ne ovat mahdollisia yhtä aikaa. Yli puolet vastaajista uskoi tekniikan kehittymisen mahdollisuuksiin ratkaista useimmat tämän päivän ympäristöongelmista.

Kaupunkikohtaisessa osiossa Oulussa kysyttiin mm. vastaajien mielipidettä siitä, mihin kaupungin tulisi ympäristötyössä lähivuosina keskittyä. Kärkeen nousivat liikenteen ympäristöhaittojen vähentäminen, vesiensuojelu sekä jätevesien käsittely. Kyselyssä selvitettiin myös sitä, mitkä ovat suurimmat esteet ympäristöasioiden huomioon ottamiselle työyhteisössä. Suurimmiksi esteiksi nostettiin ajan puute ja liian ylätasolla oleva strategia.
Vapaa palaute -osioon oli Oulussa kirjattu runsaasti kommentteja. Saadun palautteen perusteella tietoa ympäristöasioista tarvitaan lisää. Palautteissa toivottiin selkeää ja konkreettista ohjeistusta ja koulutusta. Yksittäisistä aiheista eniten kommentteja tuli jätteiden lajittelusta, etenkin lajittelumahdollisuuksien puuttumisesta ja ruokahävikistä.

Lue myös: Sunshine Kaidi New Energy Oy:lle ympäristö- ja vesitalouslupa Kemiin

Kilpailut

Uusimmat