Kuva: OAMK

Kollaboratiivisen robotiikan erityisosaajia aletaan kouluttaa Oulun ammattikorkeakoulussa

28.08.2018 13:28 - Jussi Häkkilä

Oulun ammattikorkeakoulussa alkaa syksyllä kaksivuotinen lollaboratiivisen robotiikan erikoisosaamiskoulutus.

Oulun ammattikorkeakoulussa alkaa syksyllä ainutlaatuinen täydennyskoulutus, jossa lisätään kollaboratiivisen robotiikan erityisosaajien määrää Oulun seudulla. Kaksivuotinen robotiikan erikoisosaamiskoulutus järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamana.

Ns. joustavan automaation osaajista on pula alueen yrityksissä. Yritykset tarvitsevat osaajia, jotka voivat parantaa yritysten kilpailukykyä yhteistoiminnallisten robottien eli cobottien avulla. Cobotit soveltuvat yksinkertaisiin, toistuviin työvaiheisiin pienten ja keskisuurten sarjojen tuotannossa sekä palvelutoiminnassa. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi työstökoneen panostamiseen, erilaisten kappaleiden ja tuotteiden käsittelyyn, hitsaukseen tai vaikkapa hierontaan.
Koulutus alkaa lokakuussa ja sen laajuus on 120 opintopistettä. Koulutus koostuu konetekniikan teorian ja käytännön opiskelusta. Koulutuksen viimeiset kuukaudet opiskelija tekee käytännön työharjoittelua yhteistyöyrityksessä, jossa opiskelija suunnittelee ja toteuttaa joustavan automaatioratkaisun yrityksen tarpeisiin.

Lue myös: Oulun yliopisto ostaa enemmistön Oulun ammattikorkeakoulusta

Kilpailut

Uusimmat