Kuva: Jussi Häkkilä

Kyllä kylätaide! -hankkeelle tukea

02.07.2018 10:51 - Jussi Häkkilä

Raahen kaupungin kulttuuripalvelut on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 30 000 euroa Kyllä kylätaide! -hankkeeseen.

Raahen kaupungin kulttuuripalvelut on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä 30 000 euroa Kyllä kylätaide! -hankkeeseen. Kulttuuriasioista vastaava ministeri Sampo Terho myönsi kaikkiaan lähes 900 000 euroa 20:een hankkeeseen, joiden tavoitteena on kulttuurin saavutettavuuden parantaminen.

Raahen lisäksi mukana Kyllä kylätaide! -hankkeessa ovat Limingan ja Pyhäjoen kunnat sekä Oulaisten kaupunki. Hakemuksessa painotettiin kuntien pitkäaikaista huolta kulttuuritoiminnan keskittymisestä entistä enemmän kunta- ja maakuntakeskuksiin. Syksyllä käynnistyvä hanke poistaa maantieteellisiä, taloudellisia ja sosiaalisia esteitä osallistua taidetoimintaan tuomalla ammattitaidetta osaksi oman kylän arkea. Samalla halutaan työllistää ammattitaiteilijoita sekä löytää keinoja tuoda taidetoimintaa osaksi kylillä asuvien arkea. Hanke kestää kaikkiaan vajaan vuoden ja luvassa on mm. Iltamatyyppisiä tapahtumia, jotka on suunnattu kaikille ikäluokille.

Mukana yhteistyössä ovat kuntien kansalaisopistot, lähidemokratiatoimijat sekä Raahen Teatteri.

Lue myös: Raahelaisopiskelijoille stipendejä

Kilpailut

Uusimmat