16 500 osallistui Ui kesäksi kuntoon -kampanjaan -Kokkolassa uitiin ahkerasti

17.04.2018 15:23 - Jussi Häkkilä

Suurista uimahalleista Kokkolan uimahalli VesiVeijarissa oli eniten osallistujia kävijämäärään nähden ja eniten vesiliikuntatunteja tämän keväisessä Suomen Uimaliiton Ui kesäksi kuntoon -kampanjassa.

Suurista uimahalleista Kokkolan uimahalli VesiVeijarissa oli eniten osallistujia kävijämäärään nähden ja eniten vesiliikuntatunteja tämänkeväisessä Suomen Uimaliiton Ui kesäksi kuntoon -kampanjassa. Suomen Uimaliitto järjesti viime kuussa jo 27. kertaa Ui kesäksi kuntoon -kampanjan, jonka tarkoituksena on innostaa ihmisiä kohottamaan kuntoaan uimalla tai vesiliikunnalla, kuten vesijuoksulla ja vesijumpalla. Kampanjaa lähti toteuttamaan 92 uimahallia, ja tuloksensa Uimaliittoon toimitti 84 uimahallia.
Uimahallit oli jaettu kolmeen kokoluokkaan vuotuisen kävijämääränsä perusteella.
Kampanjassa kirjattiin ylös uituja metrejä ja vesiliikunnassa vietettyjä minuutteja, sekä osallistuneiden määrä.
Vaikka kampanjaa oli toteuttamassa vähemmän uimahalleja kuin viime vuonna, kasvoi osallistuneiden määrän keskiarvo viime vuodesta. Kampanjaan osallistui yhteensä 16 531 uimaria, noin 1 200 vähemmän kuin viime vuonna.

Myös uintikilometrien ja vesiliikuntaminuuttien kokonaismäärät laskivat edellisvuodesta. Uimahallien sarjoissa kauhottiin yli 49 000 kilometriä. Vesijumpassa tai vesijuoksussa vietettiin yli 55 000 tuntia, mikä osoitti roimaa kasvua hallikohtaisessa keskiarvossa viime vuoteen verrattuna.
Uimaseurojen sarjassa Ui kesäksi kuntoon -kampanja kasvatti suosiotaan, sillä osallistujien määrä lähes tuplaantui. Tämäkin suosio suuntautui vahvasti juuri vesiliikuntaan.

Lue myös: Rovaniemen uusi uimahalli tulee Ounasvaaralle

Kilpailut

Uusimmat