Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen aluehallintovirastolta kysely kunnille ja kuntayhtymille rajoituslain täytäntöönpanosta

06.03.2018 08:18 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on lähettänyt toimialueensa kunnille ja kuntayhtymille kyselyn koskien nk. rajoituslain täytäntöönpanoa.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on lähettänyt toimialueensa kunnille ja kuntayhtymille Sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta kyselyn, jonka avulla selvitetään nk. rajoituslain toteutumista alueella. Kysely koskee yksityisten palveluntuottajien kanssa tehtyjä, suunnittelemia tai valmistelemia sosiaali- ja terveydenhuollon laajamittaisia ulkoistamisia sekä rakennusten ja toimitilojen vuokra- tai muuta käyttöoikeutta koskevia sopimuksia tai rakennuksiin kohdistuvia investointeja. Vastaukset kyselyyn pyydetään kuun loppuun mennessä.

Kuntien ja kuntayhtymien eräiden oikeustoimien väliaikaisesta rajoittamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa annettu laki edellyttää irtisanomisehtoa kuntien ja kuntayhtymien pitkäaikaisiin ja laajoihin sopimuksiin sote-palvelujen hankkimiseksi yksityisiltä palveluntuottajilta.

Rajoituslain voimassaoloa on jatkettu ensi vuoden loppuun saakka. Sen tarkoituksena on turvata hallituksen päättämän sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen myötä syntyvien maakuntien toimintamahdollisuudet järjestää yhdenvertaiset palvelut mahdollisimman kustannusvaikuttavasti koko alueellaan.

Aluehallintovirasto antaa sosiaali- ja terveysministeriölle kunnilta ja kuntayhtymiltä saatavaan selvitykseen perustuvan alueellisen tilannekuvan ensi kuun loppuun mennessä.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin Työpaikalta terveyttä elämään – itseään ja organisaatiota johtamalla -hanke palkittiin

Kilpailut

Uusimmat