Kuva: Fennovoima

KHO: Oulun valtuusto ei ylittänyt toimivaltaansa päättäessään osallistumisesta Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeeseen -myös valitus maisematöistä Hanhikivellä hylättiin

19.02.2018 13:57 - Jussi Häkkilä

Oulun valtuusto ei Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan ylittänyt toimivaltaansa päättäessään osallistumisesta Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeeseen. Korkein hallinto-oikeus on myös hylännyt valituksen, joka koski Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan maisematöiden aloittamista.

Oulun valtuusto ei Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan ylittänyt toimivaltaansa päättäessään osallistumisesta Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalahankkeeseen. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi asiaa koskeneen valituksen. Valituksessa vaadittiin, että Oulun kaupunginvaltuuston kesäkuussa 2014 tekemä päätös kumotaan ja hankkeeseen sijoitetut varat peritään takaisin.

Korkein hallinto-oikeus on myös hylännyt valituksen, joka koski Fennovoiman Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan maisematöiden aloittamista. Valituksen mukaan mm. alueen hakkuut olisivat olleet lainvastaisia.

Lue myös: Helsinki ja Vantaa selvittävät Fennovoimasta irtautumista

Kilpailut

Uusimmat